Co prawda jest to już tylko relacja, bo spotkanie sie odbyło, niemniej jednak mam nadzieję, że mini relacja was zainteresuje, może ubawi i zachęci do wyjazdu na focenie w te wspaniałe rejony.
No dobra zaczynamy![]()
Od soboty 30.04.06 do środy 03.05.06 przebywałem nad Biebrzą, gdzie miałem przyjemność spotkać się z forumowymi kolegami Tomkiem Golińskim, Metusem, Pawelsanem. Ja byłem z żoną a Tomek z dziewczyną.
Oto zespół bojowy przemierzający bajora niedaleko Goniądza:
Od lewej Tomek, Metus i moja druga połowa. Proszę zwrócić uwagę na nietypowe wyposarzenie moderatora...
.. które zmusiło Metusa do takich poświęceń..
Nie rozumiałem co powodowało Metusem, ale niewątpliwie Tomek ma w pewnych kręgach autorytet (albo miał - do publikacji tego zdjęcia).
Kiedy ja fotografowałem ptaki, inni fotografowali co popadnie :-o
..a to również dlatego, że taktyka Tomka spaliła na panewce - ptaki nie dały się nabrać i nie uwierzyły, że jest bocianem - choć sadził równie imponujące i desperackie susy![]()
za to zastosowanie profesjonalnych rozwiązań przyniosło oczekiwane efekty (patrz do mojej galerii na forum 8) )
choć Tomkowi ze zdumienia aż włosy stawały dęba (w tle bagno jakby ktoś się interesował)
Mini zlot był bardzo udany, również fotograficznie, a to między innymi dlatego, ze większość zdjęć była dublowana (na wszelki wypadek). Na załączonym obrazku Pawelsan dubluje fotkę Tomka, który się boi o jakość swojego zooma, nawet na F10![]()
Wiadomo, 400/5.6 L to odpowiedni sprzęt, i w dodatku kosztuje tylko 4k PLN .. (to do moda
)