Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Szczelność Tarona 28-75

Mieszany widok

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Mac- kazda łapie syf, te w ktorych nie ma ruchomoych elementow tez go łapia.Ale to normalna sprawa przy normalnym uzytkowaniu :wink: przy foceniu nieba, cegieł i kartek moze faktycznie szkiełka sa szczelne :smile:

Pozdro.

Coś już napisał Awatar misiul
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dziekuję koledzy za info. Czyścić na razie nie mam zamiaru,ale temat zapodałem coby sie uspokoić. O sprzęt dbam przesadnie co mnie wkurza, ale powoli się wyleczam z mojej nadpobudliwości w tym temacie.

Co do ciężkich warunków użytkowania/przechowywania o których pisze Vitez - wydaje mi się, ze najcięższe to: torba z chrupiącym chlebem omączonym z piekarni, jeśli gdzieś znalazł się ten pachnący przysmak, nigdy tam nie może znaleźć się sprzęt, optyka
    350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Puściłem ten wątek o szczelności optyki eLek na wywowłanie dyskusji no i się udało. Oczywiście, że nie da się oszukać praw fizyki (na szczęście). Pomyślcie jednak gdyby tak wyprodukować absolutnie szczelny obiekty a w środku była próżnia ? Ciekawe jaka byłaby cena.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Niektore lornetki sa wypelniane gazem i uszczelniane.

Swarovski SLC New 8x56 B
    http://www.optyczne.pl/index.php?tes...etki&test_l=80
    cena... http://www.artemix.com.pl/x_C_I__P_3211593;3210003.html

Coś już napisał Awatar misiul
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Puściłem ten wątek o szczelności optyki eLek na wywowłanie dyskusji no i się udało. Oczywiście, że nie da się oszukać praw fizyki (na szczęście). Pomyślcie jednak gdyby tak wyprodukować absolutnie szczelny obiekty a w środku była próżnia ? Ciekawe jaka byłaby cena.

Gdyby w srodku była próżnia obiektyw nie mógłby sie wysuwać, ponieważ cisnienie atmosferyczne by go niesamowicie sciskało.Oczywiscie musialby byc wykonany z grubej stali i grubego szkla (tak jak kineskop) Dodatko kazda minimalna nieszczelnosc spowodowała by zassanie powietrza do srodka np z roznymi syfkami, w celu wyrownania cisnien. Uwazam ze proznia nie ma tu nic do rzeczy, niech tam sobie bedzie powietrze, ale atmosfera wnetrza powinna byc oddzielona od zewnetrznej co nie jest latwe.
    Ostatnio edytowane przez misiul ; 06-05-2006 o 17:14
    350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Dopiero zaczyna Awatar Dexxim
    Miasto
    Warszawa/Białystok

Domyślnie

Żeby obiektyw nie zasysał pyłków to powinien mieć wewnątrz nadciśnienie. Zupełnie tak jak w ruskich czołgach
    Canon 7d | T 18-270 | S 18-35 | C 18-55 | C 50 1.8

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów