Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Wymiana Canon 1000D na Canon 7D Mark II używany czy obiektyw Canon 24-70 L IS USM f/4

Domyślnie Odp: Wymiana Canon 1000D na Canon 7D Mark II używany czy obiektyw Canon 24-70 L IS US

50 1.8 STM już mam i chwalę sobie na cropie, ale myślę, że na FF wykorzystam w pełni jego walory .

Uzależniony

Domyślnie Odp: Wymiana Canon 1000D na Canon 7D Mark II używany czy obiektyw Canon 24-70 L IS US

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    W internetach sporo jest kiepskich opinii o tej sigmie. Podobno problemy z celnością AF.
    W Internecie też jest sporo złych opinii o 6dmk2. A model 6d classic jest jeszcze prostszy.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    W Internecie też jest sporo złych opinii o 6dmk2. A model 6d classic jest jeszcze prostszy.
    Ale o co chodzi z tym że 6D jest jeszcze prostszy? Kolega zastanawia się, co kupić. Sigmę 18-35 czy 6D. Więc ja radzę 6D
    Co do sigmy 18-35 to wpisz sobie w google sigma 18-35 af issues. Myślisz, że te wszystkie wpisy to ambasadorzy canona popełniają?
    Zresztą coby daleko nie szukać:
    http://www.canon-board.info/obiektyw...wiatlem-90188/
    i pierwsze z brzegu wpisy w tym wątku:
    "Pojechałem z moim 7D mk II i starym 30D. Żaden z 3 egzemplarzy nie potrafił stabilnie ostrzyć w punkt z moim body."
    "ja moje 18-35 pogoniłem właśnie zw na AF, totalnie skopany "
    "Niestety ten typ tak ma. 18-35/1.8 jest genialnym optycznie obiektywem, ale to obiektyw półmanualny"

Jak znalazłem u ciebie to szkło "po kalibracji" działa świetnie.
    Widocznie dobrze trafiłeś.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    W internetach sporo jest kiepskich opinii o tej sigmie. Podobno problemy z celnością AF.
    @aptur, to był żart, 6d działa u mnie jeszcze lepiej, w szczególności z jasnymi stałkami :-P

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    @aptur, to był żart, 6d działa u mnie jeszcze lepiej, w szczególności z jasnymi stałkami :-P
    Nie załapałem. Sorry, ciężki dzień

Dziękuję wszystkim za porady . Ostatecznie padło na zmianę body. Kupiłem 6D i mam nadzieję, że będę z niego zadowolony i że długo mi posłuży.

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Kup sobie 6d (lub 5d II) i do tego 50 1.8 stm (lub 50 1.4) lub 35 2/IS.
    Dokładnie tak jak kolega mówi !

Cytat Zamieszczone przez crytubuk Zobacz posta
    Dokładnie tak jak kolega mówi !
    i dokładnie tak zrobiłem. 50 1.8 STM już mam od dawna, a w połączeniu z 6D rewelka. Dzisiaj przyszła paczuszka . Pierwsze wrażenie - WOW

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów