Dziiiisiaj w betlejem, dziiiiisiaj w betlejem wessola noowiinaa
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3635349.html
![]()
Dziiiisiaj w betlejem, dziiiiisiaj w betlejem wessola noowiinaa
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3635349.html
![]()
Nie da się ukryć, jesteśmy narodem niezwykle dynamicznym, lubiącym zmiany, otwartym na nowe znajomości i co ważne nie boimy się zmian, nasi reprezentanci również. Kto pamięta, że miał być POPiS, był pakt stabilizacyjny, był Marcinkiewicz (o blokadach i gnojówce na ulicy pamiętają chyba tylko historycy).
Cholera jakie to odległe czasy, minęło chyba 1 000 000 000 konferencji prasowych.
A u mnie nic się nie zmieniło, chodniki zasrane przez psy, policja i lekarze łapowki biorą, bezrobotnych miliony, a ludzi do roboty nie ma.
Zaczynam wierzyć w Matrix, to wszystko nie dzieje się naprawdę.
Aha, wraca Gilowska, to bardzo ważne.
Pozdrawiam
PrzemoC
Witam,
Zapomniałeś o jeszcze jednym - tym najważniejszym (bez "vice"), który pociąga za te wszystkie sznureczki. Może mi powiesz, w czym jest lepszy od pozostalych. Dla mnie reprezentuje ten sam poziom popolizmu, jaki uprawiają dwaj pozostali. Mentalnie - pod względem pomysłów na gospodarkę, wizję państwa, społeczeństwa itp. - to wszystko cofa nas w XIX wiek. Niestety:-(
Robert
OJ tam... Trzeba się skrzyknąć, założyć PPC (Polską Partię Canonierów) i załatwione. Każdy uzytkownik Canona powinien oddać głos :-D (wliczając w sprzęt Canona faxy, kopiarki itd, itp) to mamy jakieś 15 do 20 mio głosów, co daje 80% miejsc w sejmie i w senacie.
A pierwsza uchwała to zwolnienie sprzetu Canona z cła i Vat...
![]()
i ...... cztery lata zycia bez specjalnego przemęczania się:rolleyes:
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Akurat gospodarka w wieku XIX była w dużo lepszej kondycji niż dziś. Ale niestety PiS do tych koncepcji nie wraca, tylko trzyma się bolszewii gospodarczej XX wieku...
A w średniowieczu - to był dopiero dobrobyt (zresztą, środowisko też czystsze, no i tury latały tu i ówdzie)! Nie jest to jednak myśl oryginalna. Już Naso, jak wiadomo, pisał: "aurea prima sata est aetas". Jednym słowem, jako ludzkość, pod względem prosperity jesteśmy bez szans. Jedno, co mnie pociesza, to że w XIX w., a tym bardziej w średniowieczu nie było EOSa 1Ds
.
A moze w koncu zaczna uczyc sie prawdziwej historii - bo mysmy nie mieli takiej szansy.
Bo ukrasc juz nie ma co!
Szczegolnie jak sie czyta takie brednie!!!
A to dzieki kolesiom koalicjantom z UW - czyli dzisiejszym przebierancom z PO
Szalone nieco ale
PS. Trzeba by uważać, żeby się do partii za dużo wojskowych nie zapisało![]()