Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 160

Wątek: Lepper i Giertych - wicepremierzy

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Tak, jest.
    No to skoro wychodzi na to, że jest - to można się zrzec obywatelstwa a zawsze pozostać Polakiem z dziada pradziada...

Coś już napisał Awatar swaligora
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pejot
    Po co sobie nerwy psuć? Mi zależy tylko, żeby moje dziecko żyło w normalnym kraju. Przed wszystkim i tak nie uchronię, w UK też są pewnie jakieś sekty, ale wątpię, czy mają swoją rozgłośnię...
    No w sumie to tu się zgodzę, ale co powiesz takiemu dziecku za kilka lat?
    "Popatrz na ten kawałek świata w środku europy - tam są twoje korzenie, lecz nie da się tam żyć normalnie ??" Może jeszcze za młody jestem, jak będe miał swoje to pewnie zmieni mi się perspektywa :-)

Co do sekt z rozgłośniami itd itp to z tym trzeba walczyć, bo robacto gotowe się po całym świecie rozleźć i co wtedy ?? Teraz już prawie ma usankcjonowaną prawnie indoktrynacje w placówkach oświatowych poprzez tow. Giertycha - jeszcze chwila i będzie trzeba w szkole ślubować wierność partii albo coś podobnego... a strach na ulice będzie wyjść po godzinie policyjnej ja się wszechpolaczki będą wałęsać po ulicach ...

strasznie to wszystko ciśnienie podnosi :-|
    Szy

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    Lepper ministrem rolnictwa a Giertych Edukacji i Sportu .... widziaem na żywo w TVN24 ... sądny dzień nastał populiści i megalomani u władzy .... smutno sie robi
    Do dzisiaj nie mogę (i pewnie jeszcze długo) wyjść z szoku. Ale mam teraz szefa na górze. Pokarało mnie tym Romkiem. Pewnie teraz znajdą mój głos z wyborów i wylece ze szkoły
    No zawsze może mi się jeszcze oberwać za ściągających maturzystów na angliku
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Indoktrynacja w szkołach państwowych istnieje od zawsze. Ostatnio ładowano dzieciom bzdury o tolerancji, politycznej poprawności i nieistniejącej unii europejskiej, teraz będą ładować inne. Dlaczego niby ma być gorzej?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Białystok

Domyślnie

To że pod takim czy innym względem źle było wcześniej to nie jest wytłumaczenie wybierania na wicepremiera kryminalisty, który z powodu swojej przeszłości nie dostałby nawet pracy za kasą w hipermarkecie oraz którego partia ma powiązania z lewackimi radykałami.

Zeby nie mowic tylko o personaliach rząd Marcinkiewicza przeznacza na swoje utrzymanie około 300 mln zł rocznie więcej niż rządy Millera i Belki (to tak zwane "TANIE PAŃSTWO"), a na dokładkę PIS wpadł na pomysł zwiększenia liczby ministerstw do 18, bo nie mogą się z koalicjantami elegancko podzielić łupem wyborczym. ??: Nie mów Tomku, że było gorzej - zresztą pogadamy zaraz na Dojlidach :-) .

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelsan
    To że pod takim czy innym względem źle było wcześniej to nie jest wytłumaczenie wybierania na wicepremiera kryminalisty, który z powodu swojej przeszłości nie dostałby nawet pracy za kasą w hipermarkecie oraz którego partia ma powiązania z lewackimi radykałami.
    Gdybym miał sklep to bym żadnego z ministrów RP (byłych i obecnych) nie zatrudnił do kasy... Poza tym zmiana rządu z lewackich radykałów, na takich co tylko "mają powiązania" to krok w dobrą stronę

Zeby nie mowic tylko o personaliach rząd Marcinkiewicza przeznacza na swoje utrzymanie około 300 mln zł rocznie więcej niż rządy Millera i Belki (to tak zwane "TANIE PAŃSTWO"), a na dokładkę PIS wpadł na pomysł zwiększenia liczby ministerstw do 18, bo nie mogą się z koalicjantami elegancko podzielić łupem wyborczym. ??: Nie mów Tomku, że było gorzej - zresztą pogadamy zaraz na Dojlidach :-) .
    To też stała tendencja. Od 89 roku, zgodnie z prawem Parkinsona, nakłady na biurokracje rosną. Wzrosły już chyba 5x.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    No to skoro wychodzi na to, że jest - to można się zrzec obywatelstwa a zawsze pozostać Polakiem z dziada pradziada...
    Narodowości się nie wybiera, podobnie jak rodziny.

Nonsensowna jest ta obecna kacza (i nie tylko) "psychoza". Po Millerze i Kwaśniewskim, Giertych i Lepper to loozik Jakoś kiedyś nie można było pokazywać pijanego Kwaśniewskiego, kłamstwa w żywe oczy jakoś nie szkodziły jego "reputacji". Czego się obawiają ci lamentatorzy. Indoktrynacji w inną stronę. Bidulki bezwolne Bezmyślne, bez rodziny. W szkole niewiele się zmieni. Obowiązkowej religii nie będzie. A narkotyki w każdym kiblu kupisz Rolnicy skapną coś może (jak Lepper do Brukseli chłopów skrzyknie ) z formalnie wszak nieistniejącej UE.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Drodzy malkontenci! Miast utyskiwać jedźcie w świat! Mówię to bez złośliwości, choć nie bez emocji. Mniej nas będzie, damy radę. Ja kocham Polskę, mimo wszystko. I nie wstydzę się za rzeczy, na które nie mam wpływu. Choć nad nimi ubolewam.
    Słusznie mówisz. I Ciebie rozumiem.
    Przypadkiem niedawno w tvp2 leciał ,,Kingsajz''. I tam był taki właśnie jeden krasnoludek, Paragraf, co to już był w Kingsajzie, widział jak tam jest - ale mu się tam nie podoba. Szuflandia to jego ojczyzną i on tu zostanie.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kingsajz - jeden z moich ulubionych filmów Chyba jestem takim Paragrafem. Naprawdę mi się tu podoba (ludzie, przyroda) i wolę próbować coś zmienić, lub choć robić swoje niż wyjechać. A już taka desperacja jak zrzekanie się obywatelstwa czy zwracanie dowodu osobistego z powodu jakiegoś przetasowania u władzy jest mi zupełnie obca. Mieliśmy postpeerelowskich ministrów i jakoś żyjemy

A, że bywa tu ciężko (finansowo) i na ulicy czasem sporo nieżyczliwości to inna rzecz. Ludzie są różni. W każdym kraju, państwie, narodzie.

"Ale nawet wtedy nie chciałbym być duży"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Trudno nie uszanowac twojego podejscia... Piszesz szczerze.

Kingsajz Naprawdę mi się tu podoba (ludzie, przyroda)
    To ciekawe, bo dla mnie to wlasnie ludzie w caloksztalcie (bez urazy)
    sa tym, co mnie od Polski odrzuca najbardziej.
    Ich mentalnosc, charakter, obrzydliwe cechy, ktorymi kieruja sie w zyciu...
    A przyroda... Z calym szacunkiem, ale chyba malo swiata widziales...

i wolę próbować coś zmienić, lub choć robić swoje niż wyjechać. A już taka desperacja jak zrzekanie się obywatelstwa czy zwracanie dowodu osobistego z powodu jakiegoś przetasowania u władzy jest mi zupełnie obca. Mieliśmy postpeerelowskich ministrów i jakoś żyjemy
    A co takiego udalo ci sie zmienic, tak z ciekawosci pytam. Bo o ile
    znam historie to "od zawsze" nic sie w Polsce nie zmienia...

"jakoś" a "jakość", taka mala a taka wielka roznica...

:-(

Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów