Jak postępy?Zamieszczone przez trampek9
Jak postępy?Zamieszczone przez trampek9
gdybyscie namierzyli taką taśme do kupienia,
tez mam wytartą i przerwaną, proszę o namiar
zrobie log'aa czemu nie
choc ostatnio z dmuchania szkła nie zrobiłem
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10
Ja wysłałem kita z tą samą przypadłością co wy i na zytniej zaśpiewali coś ok 300zł , to im podziękowałem .
300 zł, no bomba! Nie ma co, realna cena usługi. Rozumiem, że mają co robić ale wymiana taśmy (zakładam, że o to szło) chyba skomplikowana nie jest, a jej koszt niewielki?
Wy tu gadu gadu o *******ach a tymczasem nowy kit poszedl za 80 zl![]()
http://www.allegro.pl/item101164840_...bcm_od_zl.html
Właśnie go obserwowałem ale mi mignął i poszedł do ludziZamieszczone przez McKane
Ale w sumie nie żałuję. Kit jest zbyt słaby do intensywnego użytkowania. Póki co używam na pełnej światłosile
i czekam na coś lepszego. 17-40 mi się marzy bo trwały (choć działke "światłozasłaby") ale zbyt drogi. Tamron 17-50/2.8 chyba będzie OK. Choć psioczą niektórzy tu na jakość wykonania nieLek, ale może jakiś czas przeżyje szanowany (?)
A ja na Tokinę 16-50Zamieszczone przez Raff
o ile jakość optyczna będzie na poziomie 12-24. Co do Tokin to na pewno nie można powiedzieć, że są źle wykonane.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Ja się właśnie zastanawiam między tymi dwomaZamieszczone przez piast9
Tamron ma być juz tuż, tuż a Tokina dopiero na jesieni. Zresztą i tak nie mam narazie dutków, więc się nie pali. Czekam na testy. Jeśli optycznie będą porównywalne to wybiorę ten lepiej wykonany
![]()
No właśnie nijak. Odkręcić bagnet owszam da się tyklo trzeba uważać bo śróbki są "wrażliwe". Taśmę daloby się wymienić na taką od twardego dysku. Problem bedze z jej zamocowaniem to robota dla kogoś z doświadczeniem w lutowaniu precyzyjnych części.
Zastanawiam się czy to jest problem taśmy - wygląda na nieuszkodzoną wiec moze to wina samej przesłony ??
W czwartek po egzaminie podejdę na czapskich i zapytam ale z tego co piszesz na temat ceny naprawy to już lepiej kupić nowego !!!
pozdrawiam
Piotrek Wolak "trampek"
EOS 20D + BG-E2 + EOS 50E + BP-50 + 17-40 4,0 L + 70-200 4,0 L + 50 1,4 + 85 1,8 + 550EX
Ja tam olałem naprawę, używam na pełnej dziurze i czekam na coś lepszegoAle jakby ktoś miał konkretny pomysł na tą taśmę niech napisze.