Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 79

Wątek: jak poznać tajniki Photoshop'a ???

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jest wiele książek i stron www na temat PS. Ale faktycznie ta którą polecił Tytus jest na początek zdecydowanie najlepsza. Jest to chyba najbardziej przystępna publikacja tego typu jaką spotkałem. W dalszej kolejności możesz szukać takich rzeczy jak biblie itd. są zanacznie szersze ale też trudno znaleźć w nich konkretne rozwiązanie na konkretny problem.A Kelby właśnie w ten sposób napisał tą książkę: problem-rozwiązanie.

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Jest wiele książek i stron www na temat PS. Ale faktycznie ta którą polecił Tytus jest na początek zdecydowanie najlepsza. Jest to chyba najbardziej przystępna publikacja tego typu jaką spotkałem. W dalszej kolejności możesz szukać takich rzeczy jak biblie itd. są zanacznie szersze ale też trudno znaleźć w nich konkretne rozwiązanie na konkretny problem.A Kelby właśnie w ten sposób napisał tą książkę: problem-rozwiązanie.
    w pewnym sensie napewno! ale najwazniejsza rzecza jest poznanie szopa w jego podstawach co w rezultacie pozwala na poprawianie swoich zdjec, i to w zaleznosci co sie chce osiagnac!

bo jesli takie cos to trzeba troche pogluwkowac;

http://www.fornet.com.pl/fotocela/de...mp;mode=search
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Bywalec Awatar Algier
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Polecam tak jak Tytus: "Fotografia Cyfrowa - Edycja Zdjęć" Scott Kelby, Helion
    Książka jest rewelacyjna.
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Algier
    Polecam tak jak Tytus: "Fotografia Cyfrowa - Edycja Zdjęć" Scott Kelby, Helion
    Książka jest rewelacyjna.
    dla poczatkujacych!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Coś już napisał Awatar Baldi
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Oczywiście publikacji jest od zarąbania
    Zarówno tych internetowych jak i papierowych,
    Z papierowych to proponuję Biblie Photoshopa 7/7CE ... nie wiem czy już jest Biblia dla CS-a ... ?
    Jeśli chodzi o internet to przytoczony wcześniej Graffik.pl jak najbardziej,
    ale znaczie więcej znajdziesz w serwisie (a szczególnie na forum):
    www.photoshop.pl
    Na forum oprócz wielu rozwiązań konkretnych problemów znajdziesz wątki z setkami linków do różnych tutków (tutoriali ) i porad. POLECAM zaprzyjaźnienie się z tym forum
    Pozdrawiam
    Baldi
    Moje zdjęcia www.mosionek.com
    Forum dla modelek i fotografów www.forum.promodels.pl

Robert.5055
    Guest

Początki nałogu Awatar satriani

Domyślnie

Ja zaopatrzyłem sie w taka Biblię do PS i powiem szczerze że jestem bardzo niezadowolony, bo niby wszystko kompletnie opisane, ale jak szukasz czegoś konkretnego to oczywiście 15 min do tyłu na znalezienie konkretu.
    Do poduszki to raczej też sie nie nadaje.
    Dla zupełnie zielonego fotoamatora poleciłbym albo papierowy poradnik dla początkujących za ok.15-20 pln albo książkę o fotografii cyfrowej z przykładami edycji w PS za ok. 30-70 pln no i oczywiście poradniki sieciowe i fora.

Na pewno jednak dla amatora nie polecam Biblii PS bo wiekszość z nas wykorzystuje chyba z 10-20% możliwości tego programu. No oczywiscie zdarzaja się wyjątki ;-))

wariat
    Guest

Domyślnie

Na poczatek to IMO wystarczajaca jest instrukcja obslugi chyba ... wiele rzeczy jest tam fajnie pokazanych...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wariat
    Na poczatek to IMO wystarczajaca jest instrukcja obslugi chyba ... wiele rzeczy jest tam fajnie pokazanych...
    Mi do PS Elements 2.0 nie dali instrukcji obslugi

wariat
    Guest

Domyślnie

No do tego co lezy w pudelku od aparatu to mi tez nie... choc pamietam ze jak kiedys kupowalem notka we drancji to tam byl elements z instrukcja ... tylko po zabojadowemu ... ale z normalnym PS instrukcja jest i IMO calkjiem niezla, nie zeby rewelacyjna ale niezla.

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów