Cześć wszystkim.
Mam pytanie odnośnie 5D - jak ten aparat radzi sobie z lampami quadralite Ad360, Atlas600? Da się wymusić HSS jeśli mamy odpowiedni nadajnik?
Dlaczego pytam, a no dlatego, że 5D w menu nie ma opcji dla HSS, ale np. taka EX430 jak się ją fizycznie ustawi (na lampie) w tryb HSS to wszystko działa.
Jeśli te lampy quadralite mają takie fizyczne przełączniki (albo nadajnik ma opcję High Speed Sync) to będzie to chulało na 5D czy trzeba kupować MKII? Bo jak tak to wychodzi, że lepiej dopłacić do MkIII, a on już przestarzały i szkoda kasy IMHO...
A propos 5d classic, właśnie kupiłem na allegro i mam problem. Aparat ostrzy w taki sposób ze część twarzy jest ostra a np. uszy już nie. Czy można prosić o sugestie jak to poprawic. I czy to moja wina aparatu czy obiektywu? (Obiektyw Canon 50mm 1.8) Pozdrawiam.
To wina twojej ignorancji i niewiedzy. Poczytaj coś o głębi ostrości, a jak chcesz mieć wszystko ostre to pozostań przy fotografowaniu telefonem.
wyobraź sobie forum samochodowe jakiejś konkretnej marki.
cześć kupiłem sportowe auto waszej ulubionej marki. auto jeździ w taki sposób że jeździ do tyłu. ja chcę do przodu a ono w tył. to moja wina czy samochodu? : ) to trochę tak.
kupiłeś pełna klatkę l, aparat wybierany zwykle świadomie a zadajesz trywialne pytanie