Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 84

Wątek: Zakup Canona 5D

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Zakup Canona 5D

Cytat Zamieszczone przez jelcyk Zobacz posta
    To masz chyba wiesci z Zytniej. Nie ma problemu z dostepem tak do migawek , jak i lamelek , ktorych wymiana w tym modelu jest calkowicie bezproblemowa.
    Chodzi o Żytnią aby nie było wątpliwości. Autoryzowany serwis nie wymienia już migawki w tym modelu. To że inne serwisy wciąż wymieniają migawkę w 5D tylko cieszy.

Cześć wszystkim.
    Mam pytanie odnośnie 5D - jak ten aparat radzi sobie z lampami quadralite Ad360, Atlas600? Da się wymusić HSS jeśli mamy odpowiedni nadajnik?
    Dlaczego pytam, a no dlatego, że 5D w menu nie ma opcji dla HSS, ale np. taka EX430 jak się ją fizycznie ustawi (na lampie) w tryb HSS to wszystko działa.

Jeśli te lampy quadralite mają takie fizyczne przełączniki (albo nadajnik ma opcję High Speed Sync) to będzie to chulało na 5D czy trzeba kupować MKII? Bo jak tak to wychodzi, że lepiej dopłacić do MkIII, a on już przestarzały i szkoda kasy IMHO...

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    5DII ma jedną zasadniczą przewagę - regulację AF. Uważaj na egzemplarze z dużym przebiegiem.
    Ani jednego z kilku swoich obiektywów nie musiałem regulować z 5d, czego nie mogę powiedzieć o nowych puszkach.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez radiki Zobacz posta
    Ani jednego z kilku swoich obiektywów nie musiałem regulować z 5d, czego nie mogę powiedzieć o nowych puszkach.
    Coś chyba jest na rzeczy. Mam stare piątki bo lubię obrazek jaki produkują. Wszystkie obiektywy jakie posiadam także trafiają w punkt. Natomiast w 6D musiałem je wszystkie (poza jednym) kalibrować.
    Tak czy inaczej lepiej mieć możliwość kalibracji niż nie mieć.

A propos 5d classic, właśnie kupiłem na allegro i mam problem. Aparat ostrzy w taki sposób ze część twarzy jest ostra a np. uszy już nie. Czy można prosić o sugestie jak to poprawic. I czy to moja wina aparatu czy obiektywu? (Obiektyw Canon 50mm 1.8) Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Zakup Canona 5D

To wina twojej ignorancji i niewiedzy. Poczytaj coś o głębi ostrości, a jak chcesz mieć wszystko ostre to pozostań przy fotografowaniu telefonem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez ancymon Zobacz posta
    A propos 5d classic, właśnie kupiłem na allegro i mam problem. Aparat ostrzy w taki sposób ze część twarzy jest ostra a np. uszy już nie. Czy można prosić o sugestie jak to poprawic. I czy to moja wina aparatu czy obiektywu? (Obiektyw Canon 50mm 1.8) Pozdrawiam.
    dawno mnie tak nikt nie rozbawił

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez ancymon Zobacz posta

Zepsuty. Wyrzuć do śmietnika. Tylko daj znać który śmietnik

Cytat Zamieszczone przez mwitek Zobacz posta
    Zepsuty. Wyrzuć do śmietnika. Tylko daj znać który śmietnik
    Jak ja lubię ironiczny charakter tego forum dzięki

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

wyobraź sobie forum samochodowe jakiejś konkretnej marki.

cześć kupiłem sportowe auto waszej ulubionej marki. auto jeździ w taki sposób że jeździ do tyłu. ja chcę do przodu a ono w tył. to moja wina czy samochodu? : ) to trochę tak.

kupiłeś pełna klatkę l, aparat wybierany zwykle świadomie a zadajesz trywialne pytanie

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów