Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Wybór kolejnego aparatu / systemu do makro

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Wybór kolejnego aparatu / systemu do makro

Cytat Zamieszczone przez HakunaMatata Zobacz posta
    Postanowiłem że kupię 70D, ale gdzie nie sprawdzam to każdy go krytykuje. Że różnicy w obrazowaniu nie ma żadnej w stosunku do 50D, to przecież bez sensu go kupować. Na nagrywaniu kompletnie mi nie zależy, byle by mieć LV. No i możliwie dobrą matrycę, DR, Iso.
    o 50D tez to pisali. zreszta o innych korpusach Canona tez...

a tak realnie to roznica jest, dosc duza

Większość poleca Nikona, Sony, ewentualnie Pentax Canona stawiają najniżej (mowa o 70D).
    IMHO jesli makro to ma byc porzadny AF w LV i do tego odpowiednie szkla. Nikon w LV ssie, Sony jest niejako z definicji lepsze ale nie wiem jak z wyborem/cenami szkiel. Pentax... to chyba dla najbardziej zatwardzialych wyznawcow...

w zestawieniu zabraklo jeszcze, ze Olympus lepszy od Canona a tak serio, to ktorys starszy OM-E tez moze byc sensowna opcja: porzadny korpus, wystarczajaca matryca, swietny wybor szkiel i do kompletu nieco wieksza glebia ostrosci.

Myślę więc czy nie zmienić na np. Nikona D7100? Podobno ma dużo lepszą matrycę...
    po mojemu to sie miotasz i sam nie wiesz czego chcesz.

tak, kup sobie D7100. bedziesz mial aparat bez gibanego ekraniku i z wolnym LV AF. lekko wiatr zawieje i ostrosc pojdzie sie kochac.

https://www.youtube.com/watch?v=ZcvTvrgVGa0

ale przynajmniej te nieostre zdjecia beda mialy lepszy DR - na pewno sie przyda w typowym makro, gdzie rozdzielczosc tonalna miescila sie jeszcze na analogowych slajdach (z zakresem +/- 5 EV)
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 13-09-2017 o 11:58
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

może raczej jakiś dobry kompakt?
    duża GO przy makro jest bezcenna

Pełne uzależnienie

Postanowiłem że kupię 70D, ale gdzie nie sprawdzam to każdy go krytykuje. Że różnicy w obrazowaniu nie ma żadnej w stosunku do 50D, to przecież bez sensu go kupować. Na nagrywaniu kompletnie mi nie zależy, byle by mieć LV. No i możliwie dobrą matrycę, DR, Iso.

Większość poleca Nikona, Sony, ewentualnie Pentax Canona stawiają najniżej (mowa o 70D).

Myślę więc czy nie zmienić na np. Nikona D7100? Podobno ma dużo lepszą matrycę...
    właściciele 50D głaszczą sobie ego, ale jakaś prawda w tym może być to była era "kilkukrotnie odgrzanego kotleta" w aparatach canona z małą matrycą.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec
    Miasto
    Marki

Kupiłem 70D. Dziękuję wszystkim za porady. Na razie za dużo nie powiem bo to 2 dzień po kupnie. Ale pierwsze wrażenie bardzo dobre

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

oklasky
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów