Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
Jeśli uda Ci się nabyć egzemplarz tego szkła sprzed 2000r bez względu na stan (nie musi być sprawny, może być z grzybem bądź zalany wodą, peknięte soczewki OK) zapłacę $10 000 od ręki. Potrzebny do kolekcji osobliwości.
Ja dam 60tys zł za taki obiektyw

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Ill Zobacz posta
Przymierzam się do zakupu używanego canona 16-35mm f/2.8 II. Czy jest coś szczególnego na co warto zwrócić uwagę podczas zakupu tego obiektywu? Mam na myśli jakieś często spotykane usterki albo szybko zużywające się elementy. Miałam już kilka używanych obiektywów i jak dotąd nie było z nimi problemów, ale zwróciłam uwagę na to, że w przypadku akurat tego modelu jest spora rozbieżność w cenach używek, znajduję oferty od 2800zł w górę, gdzie nowy słoik według ceneo kosztuje min. 6300zł. Oczywiście te najtańsze oferty bardzo kuszą, ale nie wiem czy w ogóle jest sens interesować się nimi.
Szukaj średnich i najwyższych cen, wiem że najniższe kuszą. Najlepiej kupować tam gdzie można zwrócić albo odbiór osobisty. Sample niewiele ci powiedzą chyba że razem z puszką to kupujesz. Ja często dogadywałem się na 7 dni zwrotu po testach pokrywając koszty przesyłek ale to trzeba uzgodnić przed zakupem. Jeżeli nie kupujesz od firmy to sprawdx czy to nie domorosły handlarz. usterki moga się objawić po kilku tygodniach, takie zalety kupowania używek