Przede wszystkim dzięki za odzew!
Faktycznie chyba mam wrażenie, że kurs mógłby powiedzmy rozwiązać poniekąd problem. Chyba wybiorę ten (mam nadzieję, że nie robię zbędnej reklamy?)
Kurs fotografii Poznań, warsztaty fotograficzne Poznań - Widzieć więcej
Jeśli chodzi o umiejętności itd. Ująłbym to tak: od technicznej strony wiem jak osiągnąć dany efekt (z tych podstawowych) wiem co robi A czy S itd.
Właśnie chodzi mi tylko o pomysł na zdjęcie, bo po prostu wychodzę z domu i nie wiem co pstrykać, głupio brzmi, ale...
Myślę, że oprócz kursy ta książka od tlustyx będzie jakąś pomocą, tym bardziej że jestem już po 1 lekturze Petersona. Na pewno muszę się dokształcić w kompozycji, bo to też jest problem dla mnie czasami co i jak uchwycić.
A zadam Wam pytanie: ktoś kiedyś mi powiedział właśnie jak się borykałem z tym problemem, że nie mam po prostu "oka fotografa" i jakbym się nie starał, to nie jest to mój kierunek. Może coś w tym być? Generalnie staram się robić swoje i nie rezygnuje, bo ktoś mi coś zasugerował. Chciałbym po prostu robić fotki, trochę lepsze niż to co robi Kowalski. Miło by było robić zdjęcia jakie ja chcę, a nie z przypadku. Pieniędzy z tego chyba nie zarobię, więc nie oczekuję też chyba aż tak dużo?
A o 365 słyszałem i nawet chyba się zarejestrowałem, ale nie kręci mnie robienie codziennie zdjęć byle na siłe.