Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Wykorzystywanie zdjęć bez zgody na portalu ogłoszeniowym

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Wykorzystywanie zdjęć bez zgody na portalu ogłoszeniowym

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Problem w tym, że umowa była, tylko ustna. I teraz obie strony będą się nawzajem przekonywały, co autor miał na myśli, np. fotograf: "ja mam prawa do zdjęć, Ty mogłeś tylko jednorazowo wstawić w ogłoszeniu" (do pana X), a pan X "płacę, to wymagam - gdybym miał zapłacić i dostać zdjęcia tylko do jednorazowego wstawienia w ogłoszeniu to zrobiłbym se telefonem".
    wyobraźnia zamawiającego zawsze podpowiada że z zamówionym utworem może zrobić wszystko ale to niestety lub na szczęście zależnie jak na to patrzyć nie jest prawda - jak napisałem w tym samym poście kolega Bangi ma świętą rację w kwestii spisywania umów
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Nie odbierając żadnych praw autorowi wątku i z szacunkiem do niego i jego pracy uważam jednak, że cała ta sprawa nie jest warta zachodu większego, niż nauka na przyszłość, że wszelkie umowy warto na piśmie spisywać

@jaś - rozwiń proszę swoją wypowiedź
    Umowa to śliski temat bo trzeba wystawić rachunek ...

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Doświadczenia mnie nauczyły, by zawsze spisywać umowę i wystawiać fakturę (nawet na małe kwoty)- by spać spokojnie *Oczywiście pomijam darmowe zdjęcia dla rodziny, itd.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów