Pokaż wyniki od 1 do 10 z 187

Wątek: Nikon D850

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Nikon D850

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    A z jakiego powodu nie zamówiło Canona ?

jp
    To nie jest właściwe pytanie. Dlaczego mieliby zamawiać cokolwiek innego niż Nikon, oto jest pytanie, skoro pracują na Nikonach od prawie 50 lat i nie mają żadnych technicznych powodów żeby coś zmieniać.
    To jest ten sam powód dla którego ja nie zamawiam Nikona - bo mam Canona i nie widzę dlaczego miałbym sobie stwarzać trudności bez żadnego powodu, skoro Canon mi póki co pasuje.

NASA to konserwatywna organizacja i nie podejmuje takich decyzji na podstawie tego co ostatnio się wypisuje na forach internetowych, DXO, albo dlatego, że jakiś kosmonauta woli Canona.
    A to nie jest tylko NASA, bo np. ISS używa cała Nikonów a ten sprzęt w ostatnim linku to jest część rosyjska, i pewnie sami sobie ten sprzęt kupili.
    Wiszą tam też święte ikony, a jak są ikony to i muszą być Nikony.

Z tego co wiem US Navy i Army też używają Nikonów a Marine Corps przesiadł się na Canony jakiś czas temu. Ale bojowy sprzęt foto nie żyje długo, najlepszy do dwóch lat, więc niewielki problem, bo i tak ciągle się wymienia na nowy. Na razie nie widzę szansy dla Sony.

Ale do filmów owszem, widziałem bojowe oddziały fotograficzne uzbrojone w kamery Sony.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 23-10-2017 o 08:37
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów