Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Problem z opóźnieniem wyzwolenia migawki 6D mkI

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Problem z opóźnieniem wyzwolenia migawki 6D mkI

przestawiłem af na spust nie czuję opóźnienia u mnie zdjęcie robi się natychmiast (6D+24-105L) prestawiłem jeszcze 5D na spust przed momentem - zasadniczo to działają tak samo - lustro i migawka ma inny dźwięk - jak w każdym aparacie jeden jest bardziwj twardy inny wytłumiony - ale ogólnie to nie widze różnicy.
    z jakim obiektywem to testujesz? konkretnie canon czy kundel? facet z cytowanego forum był pytany o obiektyw i nie odpowiedział konkretnie.
    na początek zrobiłbym reset do ustawien fabrycznych (warto zapisać korekcję obiektywów jak jakaś jest), a na pewno wylączył wszystkie odszumiania (one co prawda powinny działać (i działają) po zrobieniu zdjęcia ale diabli wiedzą) i spróbował jeszcze raz, może wgrać najnowszy firmware? ja na swoim miałem już ze trzy firmawary ale nigdy takie opóżnienie nie rzuciło mi się w oczy więc wątpię żeby to miało wpływ - canon prawie nigdy nie naprawia poważnych spraw nowym firmwarem zwykle to błedy w wyswietlaniu komunikatów w języku z surinamu południowo-zachodniego albo coś o podobnej wadze.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 20-08-2017 o 10:17
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów