Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Problem z opóźnieniem wyzwolenia migawki 6D mkI

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Problem z opóźnieniem wyzwolenia migawki 6D mkI

Cytat Zamieszczone przez valyave Zobacz posta
    Dziękuję, rozumiem. Tylko dlaczego jest odczuwalna różnica prędkości wyzwolenia migawki na różnych ustawieniach wyświetlania nakładkowego (biorąc od uwagę czas jaki upływa między ustawieniem ostrości a wykonaniem zdjęcia)? Gdyby to była kwestia wyłącznie przytoczonych przez Ciebie parametrów wyzwalanie migawki na obu trybach byłoby takie samo. A nie jest..
    6D Superimposed delay causing increased shutter lag? -- Canon EOS Digital Cameras in photography-on-the.net forums

Podrzuciłeś na samym początku ten link. Skoro od 2013 roku nikt nie był w stanie pomóc autorowi tamtego wątku to nie oczekuj tego iż w roku 2017 coś się zmieni w tym temacie.

Zawsze możesz podzielić się swoimi rozterkami z działem pomocy technicznej Canona https://www.canon.pl/support/consume...ntact_support/

Albo zajrzeć do tego wątku 6D delay between focus lock and shutter release -- Canon EOS Digital Cameras in photography-on-the.net forums gdzie na samym jego końcu (druga strona) niejaki Left Handed Brisket napisał coś takiego:

For some reason the light indicating the focus point gets priority over the actual shutter release so there is a delay. I honestly never noticed it because my style of shooting doesn't require fast shutter release presses.

Miasto
    Sędziszów

Dziękuję za odpowiedź, wychodzi na to, że trzeba będzie się do takiej pracy aparatu przyzwyczaić..

Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie

musze być wyjątkowo gruboskórny bo jakiejś strasznej różnicy nie czuję, mogę nawet powiedzieć że wcale nie czuję różnicy ale ogólnie wiadomo że internety twierdzą że 6D zdjęć nie robi i jest słabszy nawet od rebeli nie mówiąc już o prawdziwych aparatach i prawdziwie metalowych takich ja 5DI czy 5DII - wszystkie tek korpusy mają podobny shutter lag.
    w 6D mam podświetlenie punktu i mogę focić ludzi np mniej lub bardziej wyginającą się laskę bez problemu (nawet kundlem ), czasem focę jakieś lecące ptaki (ale to raczej przy okazji robienia zdjęć) i też nie zauważyłem problemu - moim zdaniem 6D pracuje jak każda inna lustrzanka - naciskasz robi się zdjęcie - korpus nie czeka i nie zastanawia się.
    pomiar prędkosci AF na kundlu to wspaniały pomysł - lubię kundle mam nawet jednego ale żeby był wzorcem do pomiaru af i porównań to bym nie wymyślił
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Miasto
    Sędziszów

Dlatego chyba najlepszym wyjściem dla mnie będzie przetestowanie kilku egzemplarzy i wyciągnięcie własnych wniosków w oparciu o własne odczucia..
    Gdyby był ktoś ze świętokrzyskiego z 6D bardzo proszę o kontakt.

Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów