Pokaż wyniki od 1 do 10 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    Myślę, że ludziska się przesiadają. Pytałem w znajomym dużym sklepie foto jak sprzedaż 5dmk4 - słabo ale za to Fuji i Sony schodzą jak szalone. Mi się podoba Sony A ale Af jeszcze nie taki jak bym sobie życzył. Chociaż zobaczymy jakie opinie zbierze A9, tylko dla mnie za droga

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
    które fuji i które sony bo jak te z połową matrycy (jak fuji to zawsze z połową matrycy bo chyba średni format nie schodzi jak szalony) to warto to porównać z rebelami (seria trzycyfrowa) a nie 5DIV - bo to nie ta półka - rebele też pewnie schodzą jak szalone

marketing to jednak czyni spustoszenie w głowach
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 17-08-2017 o 23:11
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    które fuji i które sony bo jak te z połową matrycy (jak fuji to zawsze z połową matrycy bo chyba średni format nie schodzi jak szalony) to warto to porównać z rebelami (seria trzycyfrowa) a nie 5DIV - bo to nie ta półka - rebele też pewnie schodzą jak szalone

marketing to jednak czyni spustoszenie w głowach
    Przy okazji pare raportow z procentami do przemyslenia:

https://nikonrumors.com/2017/01/16/n...-ranking.aspx/

https://photographylife.com/a-few-th...-camera-market

https://photographylife.com/camera-m...il-2017-update

No i mamy fuji: http://www.techradar.com/news/photog...camera-1271079
    Ale tu nie ma danych raporotwych z wartoscia sprzedazy.
    podobnie jak tu: https://www.rswebsols.com/reviews/di...al-slr-cameras
    Ostatnio edytowane przez lamerok ; 17-08-2017 o 23:42

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez lamerok Zobacz posta
    nie mam nad czym mysleć mam w miarę nowy sprzęt mogę kupić kolejny jak ten mi się znudzi, w perspektywie 10 lat z mojego punktu widzenia niewiele się zmieni - o czym tu myśleć? że moda się pojawiła, że producenci sprzetu z małą martycą wmawiają że rozmiar nie ma znaczenia, że porównuje się śliwki z melonami, że dźwiganie sprzętu jest nie dla każdego, że większości "fotografów" wystarczy iphone, że ludzie kupują sprzet i nie wiedzą co z nim zrobić, że moda na fotografię opadnie - tak pewnie będzie, sprzęt będzie drożał (w każdym segmencie) i sprzedaż sprzętu profesjonalnego się zmniejszy.

wykresiki w linkach to typowy ryjący mózg słabej jednostki marketing np. skale na wykresach (osobnych) są inne po to aby słupki były podobne, a nawet większe - wiem jak takie "prawdy" na wykresach się pokazuje - potrafię nawet jeszcze lepiej.
    nikon tez kiedyś wmawiał (długo wmawiał) użytkownikom ze nie potrzebują fullfrejma bo apsc to to samo i jak to się skończyło?
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 18-08-2017 o 08:21
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    nie mam nad czym mysleć mam w miarę nowy sprzęt mogę kupić kolejny jak ten mi się znudzi, w perspektywie 10 lat z mojego punktu widzenia niewiele się zmieni - o czym tu myśleć? że moda się pojawiła, że producenci sprzetu z małą martycą wmawiają że rozmiar nie ma znaczenia, że porównuje się śliwki z melonami, że dźwiganie sprzętu jest nie dla każdego, że większości "fotografów" wystarczy iphone, że ludzie kupują sprzet i nie wiedzą co z nim zrobić, że moda na fotografię opadnie - tak pewnie będzie, sprzęt będzie drożał (w każdym segmencie) i sprzedaż sprzętu profesjonalnego się zmniejszy.

wykresiki w linkach to typowy ryjący mózg słabej jednostki marketing np. skale na wykresach (osobnych) są inne po to aby słupki były podobne, a nawet większe - wiem jak takie "prawdy" na wykresach się pokazuje - potrafię nawet jeszcze lepiej.
    nikon tez kiedyś wmawiał (długo wmawiał) użytkownikom ze nie potrzebują fullfrejma bo apsc to to samo i jak to się skończyło?
    Tzn. mam podobne zdanie i dla przykładu chodzenie po górach z dslr, 2 obiektywami i statywem nie stanowi dla mnie problemu, co nie zmienia faktu, jakie są trendy....

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez lamerok Zobacz posta
    Tzn. mam podobne zdanie i dla przykładu chodzenie po górach z dslr, 2 obiektywami i statywem nie stanowi dla mnie problemu, co nie zmienia faktu, jakie są trendy....
    nie wiem ile masz lat ale ja dużo podróżuje, kraje dalekie i gorące
    jeden plecak rzeczy +1 plecak sprzetu-5mk3+16-35L+24-70L(24-105 sprzedałem)+70-300L+statyw
    i super, wszystko ogarnięte, tylko ze latka lecą, a podróżowanie przez bezdroża lokalnym transportem do najłatwiejszych nie należą
    wiec pewne przemyślenia i potrzeby się uaktywniają wraz z wiekiem
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    nie wiem ile masz lat ale ja dużo podróżuje, kraje dalekie i gorące
    jeden plecak rzeczy +1 plecak sprzetu-5mk3+16-35L+24-70L(24-105 sprzedałem)+70-300L+statyw
    i super, wszystko ogarnięte, tylko ze latka lecą, a podróżowanie przez bezdroża lokalnym transportem do najłatwiejszych nie należą
    wiec pewne przemyślenia i potrzeby się uaktywniają wraz z wiekiem
    A no tyle ze Zenita to mialem jakies 25 lat temu - wiec sredni wiek, ale regularnie cwicze. Po drugie, nie uczestnicze w obozach wedrownych, raczej jade w miejsce jakies i stamtad wypady jednodniowe. Te 3 kg wiecej w plecaku na 8 - 10 h lazenia nie stanowi problemu.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów