Pokaż wyniki od 121 do 130 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta

To już jest naprawdę komunałem, że kupując dość drogi sprzęt tego typu kupuje się też firmę. Widocznie Canon dla wielu jest bardziej seksowny jako producent niż Sony. Kupując hamburgera czy telewizor martwię się tylko o jakość i ficzery tego egzemplarza, który kupuję i nic mnie nie obchodzi los firmy w przyszłości. Z systemami z wymienną optyką jest z kilku powodów zupełnie inaczej.

Tak to prawda. Jednakże moim zdaniem firma Sony weszła w rynek w bardzo dobrym momencie i wątpię, żeby oddała komukolwiek prym jeśli chodzi o innowacje w bezlusterkowcach. Upraszczanie Sony do produkcji telewizorów i gadżetów RTV, rly? A fenomenalne kamery serii FS - niektóre nawet 100 klocków za samo body (PMW-F55) - to nie dowód, że firma wie co robi? O Fuji i Olympusa też bym się nie martwił. To nie są firmy, które nagle wyłoniły się z mroku, tylko mają swoją tradycję.
    Co do Canona i Nikona, trochę przespali ten moment, kiedy zabrakło sprzętu i innowacji dla konkretnego segmentu klientów, a - co zupełnie oczywiste - chęć "trzepania" kasy na przestarzałej technologii sporo namieszała na ich niekorzyść.

Co będzie za 5, 10 lat? Nie wiadomo, ale sam zaryzykowałem wczoraj i swoje pieniądze postanowiłem zainwestować w nowy system. Wierzę, że firma taka jak - Carl Zeiss - to wystarczająca gwarancja dla trwałości Sony w segmencie bezlusterkowców, bo co jak co, ale o obiektywach tej firmy nie mogę powiedzieć złego słowa i jakościowo są po prostu rewelacyjne, szczególnie te manualne.
    Ostatnio edytowane przez Nec1122 ; 22-08-2017 o 21:09

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów