Pokaż wyniki od 1 do 10 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Leica (dawno temu) była niekwestionowanym numer 1 w sprzedaży aparatów.
    Gdy pojawiły się pierwsze (mało udane) lustrzanki to zignorowali to zjawisko.
    Ale lustrzanki gwałtownie zaczęły zdobywać rynek więc we wszystkich światowych gazetach dali całostronicowe ogłoszenie że "jeśli lustrzanki osiągną jakość do jakiej przyzwyczaili się klienci Lecia to Leica taki aparat wypuści."
    Czytałem je.
    Po jakimś czasie wypuścili lustrzankę, słabej jakości/technologii w porównaniu do już obecnych na rynku, zostali zepchnięci do niszy sprzedażowej, nie odzyskali już nigdy potęgi w wolumenie sprzedaży aparatów foto.
    Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Mówisz o ilości? Jakieś dane na poparcie tego stwierdzenia? Z góry dziękuję.
    https://translate.google.pl/translat...-text=&act=url

https://translate.google.pl/translat...e%2F2443705%2F

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Stephen Hawking i Elon Musk, ponoć najwęksi geniusze i prorocy na tej planecie, twierdzą, że największym zagrożeniem dla ludzkości w bardzo bliskiej przyszłości jest sztuczna inteligencja. Z tłumaczenia Google natomiast dowiadujemy się, że "Zamiast tego można pozbyć się bezczelnych konstrukcji, takich jak trzykrotny wypal."

Nie wiem dlaczego trzykrotny wypal jest bezczelną konstrukcją, ale jakoś nie obawiam się AI na razie poza grą w szachy. Będzie sporo uciechy z tak zwanymi "samoprowadzącymi się pojazdami" za jakieś 50 lat. I samolotami. Jedyne co robot potrafi to prowadzenie kolejki na lotnisku, która jest prostsza od windy w hotelu.

Nie pytałem dziadka, ale coś mi się wydaje, że Leica nigdy nie była masowym producentem aparatów. A już na pewno nie na skalę światową, chociaż od dawna miała renomę światową. Z Kodakiem nie ma porównania pod względem ilości.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów