Pokaż wyniki od 1 do 10 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Cytat Zamieszczone przez Nec1122 Zobacz posta
    Ostatnimi czasy zauważyłem mnóstwo ogłoszeń na różnych forach tematycznych jak i grupach na fb (giełdach itp.), że na oko 80% ofert, to oferty osób sprzedających sprzęt canona - większość puszek to 5dmkIII oraz obiektywy "L-ki" (typowe dla kotletów) 24/35 i 85. Czy zauważyliście, że coś się dzieje, czym to może być spowodowane? Czyżby ludzie masowo przenosili się na bezlusterkowce? Wątpię, że na system nikona, bo to nie miałoby sensu.
    to wspaniale można tanio kupić używany sprzęt? skoro jest dużo ofert. ale trzeba uważać bo ślubne korpusy lubią mieć duży licznik - są jak samochody z niemiec używane przez dziadka tylko w niedzielę do kościola niemiec płakał jak sprzedawał.

5D III to doskonały sprzęt taki bardzo uniwersalny, wątpię żeby większość bezlusterkowców nogła go zastąpić (w szczególności te z półklatkową albo z jeszcze mniejszą matrycą) - ale podatni na reklamę kupią bezlusterkowca głośno obwieszczając śmierć lustrzanek, a potem wrócą cicho i z podkulonym ogonem tak to mniej więcej działa

ogólnie ze względu na ilość strzelanych klatek kotleciarze muszą od czasu do czasu zmienić korpus.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 17-08-2017 o 11:03
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów