Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Cześć Wszyskim!

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale przeciez typowa komercja jest kotlet - to tutaj przypada jakies 80% zarabiajacych z fotografii (i nie tylko w Polsce!) i sadze, ze dla tej grupy korpus pierdyliono-megapikselowy (D810/5DSR) jest czasem jakas tam propozycja, ale niekoniecznie optymalna alternatywa. tutaj wlasnie okazuje sie, ze tego typu "nieurywajacedu*y" specyfikacje 5D mkIII czy D5 maja duzo wiecej sensu, bo po prostu daja odpowiedni balans potrzebnych cech
    -Czyli Sony z A9 dobrze celuje.
    W trzecim świecie pewnie za drogi, ale w krajach o najwyższej sile nabywczej...
    No i 400/2.8 do kotleten słabo potrzebne.
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 22-08-2017 o 22:49

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Napiszę więcej, sam nie wiem czy Nikon nie zbankrutuje zanim w sklepach pojawi się d850 (koniec roku, chyba)
    Dokładnie tak samo pomyślałem po premierze 6DII, że z Nikonem musi być bardzo źle. Wygląda, że Canon wyciąga pomocną dłoń do Nikona. Japońce tak mają
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Jak zapakują technologię HDR z pojedynczej ekspozycji https://www.optyczne.pl/11205-nowo%C...C4%85_HDR.html do entry-level aps-c, to ciężko innym będzie sprzedać aparat bez tego.

Komórki już to mają.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Nec1122 Zobacz posta
    Tak to prawda. Jednakże moim zdaniem firma Sony weszła w rynek w bardzo dobrym momencie i wątpię, żeby oddała komukolwiek prym jeśli chodzi o innowacje w bezlusterkowcach. Upraszczanie Sony do produkcji telewizorów i gadżetów RTV, rly? A fenomenalne kamery serii FS - niektóre nawet 100 klocków za samo body (PMW-F55) - to nie dowód, że firma wie co robi? O Fuji i Olympusa też bym się nie martwił. To nie są firmy, które nagle wyłoniły się z mroku, tylko mają swoją tradycję.
    Co do Canona i Nikona, trochę przespali ten moment, kiedy zabrakło sprzętu i innowacji dla konkretnego segmentu klientów, a - co zupełnie oczywiste - chęć "trzepania" kasy na przestarzałej technologii sporo namieszała na ich niekorzyść.
    Troszkę sam sobie przeczysz, bo upraszczanie działa też w drugą stronę. Ani Nikon, ani Canon to też nie są firmy krzak i też nie wyłoniły się z nicości. Moim zdaniem w ogóle takie stawianie sprawy jest bez sensu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Troszkę sam sobie przeczysz, bo upraszczanie działa też w drugą stronę. Ani Nikon, ani Canon to też nie są firmy krzak i też nie wyłoniły się z nicości. Moim zdaniem w ogóle takie stawianie sprawy jest bez sensu.
    Ja nie powiedziałem, że Nikon czy Canon znikną z rynku, tylko, że troszkę nie szanowali klientów w ostatnim czasie i pewien segment (bezlusterkowce) utracili. Co będzie dalej, nie wiadomo.

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 23-08-2017 o 10:45

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    po prostu nie podoba mi się wypluty obrazek
    Ale porównujesz jpg z fuji z jpg z canona, czy jpg z fuji z jpg z LR z canonowego RAWa? Jeśli to drugi to się nie dziwię, jeśli to pierwsze to ja mam odwrotnie.

ich program RAW jest dla mnie mało przejrzysty a LR mam 4.4
    jestem trochę w kropce
    Miałem podobnie - rozwiązaniem - trochę upierdliwym, ale zawsze jest DNG Converter. Trochę się przemęczyłem, po jakimś czasie zrobiłem upgrade LR.

ja używam sprzętu amatorsko nie zarabiam na nim
    Ja też.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Sony zainwestował, wyprodukował dobre technologicznie zabawki, (nawet się zainteresowałem) po czym zostawił te zabawki w piaskownicy i poszedł do domu. Tak samo może być z bezlusterkowcami Sony kiedy Canon zdecyduje, że żarty się skończyly.
    I tu się zgadzam z Panem, Kolego!
    Zabawę z fotografią cyfrową zacząłem z Sony F717. Potem zainteresował mnie Sony R1 - ze względu na koncepcję i ergonomię: kształt, przyciski, świetny pomysł na wyświetlacz i bardzo dobry obiektyw Zeissa; nawet go jeszcze mam, ale już nikogo innego nie ma w piaskownicy. Szkoda, bo R1 to naprawdę był fajny pomysł.
    Nie zaufam Sony jeśli chodzi o ciągłość systemu i nawet Zeiss w tym nie pomoże.

P.S. Mam telewizor i kino domowe Sony.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Firma ma zarabiać kasę.

Żaden producent, (nie tylko Sony) nie rozwija/podtrzymuje produktu który na rynku się nie przyjął lub ten rynek traci z powody rozwoju technologii.
    Takie są realia tego (zgniłego) kapitalizmu.

Narzekającym została np. Rosja, Kuba, Korea Północna, ....

jp

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Nec1122 Zobacz posta
    Ja nie powiedziałem, że Nikon czy Canon znikną z rynku, tylko, że troszkę nie szanowali klientów w ostatnim czasie i pewien segment (bezlusterkowce) utracili. Co będzie dalej, nie wiadomo.
    Jeśli Canon nie wypuści szybko bezlusterkowaca klasy A6000/65000 i/lub lepiej A7 II/A7R2 to straci znaczenie na ryneku aparatów z wymienną optyką a z rynku dla początkujących wyprą (wszystkich producentów) smartfony.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 23-08-2017 o 12:59
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Jeśli Canon nie wypuści szybko bezlusterkowaca klasy A6000/65000 i/lub lepiej A7 II/A7R2 to straci znaczenie na ryneku aparatów z wymienną optyką
    Oby ktoś z Canona szybko przeczytał tego posta, bo inaczej są zgubieni...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów