Pisząc "padlina" o Iyamie miałem na myśli, to co produkują ostatnio bądź w ostatnich latach w segmencie CRT. Kiedyś Iyama była dużo lepsza jakościowo a teraz odnoszę wrażenie, że na polski rynek trafiają jakieś odrzuty. I nie piszę tego z kosmosu, bo akurat mam ciągły kontakt z dużymi ilościami sprzętu i o Iyamie nic dobrego napisać nie mogę. A co do Diamondtrona, to Iyama nie jest jedynym producentem, który te bańki stosował - przede wszystkim Mitsubishi, które swego czasu robiło genialne monitory. Wsadzić dobrą bańkę, to jeszcze nie wszystko, czego dowodzi przykład właśnie Iyamy.Zamieszczone przez McKane
W zeszłym roku kupiłem sobie do domu nowiutką Iyamę (21', najwyższy model) i po prostych testach okazało się, że nie idzie ustawić geometrii. Pomyślałem, że trafiłem kiepską sztukę, więc wziąłem kolejną i w tej nie dość, że geometria była jeszcze gorsza, to w jednym rogu obraz był totalnie rozmyty. Przypadek?
Trzeciej sztuki już nie brałem. Teraz używam Dell'a 1110 (21', Trinitron) - monitor jest używany, ale na dzień dobry zjada wszystkie nowe Iyamy pod każdym względem.