Cytat Zamieszczone przez McKane
Ciekawa teoria Najpierw odradzasz Iiyame a potem kazesz szukac czegos na Diamondtronie na ktorym Iiyama robi swoje monitory od bardzo bardzo dawna. Generalnie albo nie widziales ich monitorow albo widziales uszkodzone bo "padlina" do produktow tej firmy specjalizujacej sie wylacznie w tym segmencie rynku zupelnie nie pasuje.

Do listy mocnych producentow ktorych monitory Crt mozna kupic dzisiaj za smieszne pieniadze trzeba dodac Compaqa.
Pisząc "padlina" o Iyamie miałem na myśli, to co produkują ostatnio bądź w ostatnich latach w segmencie CRT. Kiedyś Iyama była dużo lepsza jakościowo a teraz odnoszę wrażenie, że na polski rynek trafiają jakieś odrzuty. I nie piszę tego z kosmosu, bo akurat mam ciągły kontakt z dużymi ilościami sprzętu i o Iyamie nic dobrego napisać nie mogę. A co do Diamondtrona, to Iyama nie jest jedynym producentem, który te bańki stosował - przede wszystkim Mitsubishi, które swego czasu robiło genialne monitory. Wsadzić dobrą bańkę, to jeszcze nie wszystko, czego dowodzi przykład właśnie Iyamy.
W zeszłym roku kupiłem sobie do domu nowiutką Iyamę (21', najwyższy model) i po prostych testach okazało się, że nie idzie ustawić geometrii. Pomyślałem, że trafiłem kiepską sztukę, więc wziąłem kolejną i w tej nie dość, że geometria była jeszcze gorsza, to w jednym rogu obraz był totalnie rozmyty. Przypadek?
Trzeciej sztuki już nie brałem. Teraz używam Dell'a 1110 (21', Trinitron) - monitor jest używany, ale na dzień dobry zjada wszystkie nowe Iyamy pod każdym względem.