Są przecież adaptery.
Są przecież adaptery.
Miłego dniamoja www
Ostatnio edytowane przez candar ; 21-02-2019 o 20:16
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
to porównanie nie ma sensu (znaczy zmiany FD na EF do zmiany EF na RF opisz jedną rzecz która nie działa po podłączeniu obiektywu EF do korpusu R - jedną rzeczba nawet uzyskujesz ekstra funkcjonalności dzieki przejściówce - dla mnie nawet ciekawe) - a skoro EFy działaja z sony to będą działaż i z R - coś nie tak jest z EF przecież nawet nasza ulubiona firma sprzedaje obiektyw EF w kicie z RP czyżby to połączenie nie działało bo rejestr był za krótki i projektant nie wiedział, a cajs coś gdzieś - a wiadomo że cajs ma zawszę rację
ja osobiście obiektywów nie zmienię z kilku powodów używam z analogiem i nawet jak kupię R to nadal będę używał również lustrzankę cyfrową bo mam taką porzebę![]()
Ostatnio edytowane przez mirror ; 21-02-2019 o 20:45
Na M50 mam adapter i z EF'ami działa bardzo dobrze. Nie ma śladów FF/BF szkła celne - prawie mi kapcie spadły.