Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Canon A70 - złe zdjęcia.

januszc
    Guest

Domyślnie Wyrok na Canona

Głupie odpowiedzi do autoryzowanego serwisu Canona, W innym serwisie ocenili koszt naprawy na 220zł jak dobrze pojdzie. Tym samym A70 otrzymał wyrok. Kupię sobie inny aparat i na pewno nie będzie to Canon . Szkoda bo robil dobre zdjęcia. Nikt ze znajomych tez nie kupi Canona, moja w tym głowa.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszc
    Głupie odpowiedzi do autoryzowanego serwisu Canona, W innym serwisie ocenili koszt naprawy na 220zł jak dobrze pojdzie. Tym samym A70 otrzymał wyrok. Kupię sobie inny aparat i na pewno nie będzie to Canon . Szkoda bo robil dobre zdjęcia. Nikt ze znajomych tez nie kupi Canona, moja w tym głowa.
    No to zeby dopelnic formalnosci obrazania sie na Canona powinienes jeszcze poprosic o bana tutaj

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja się pod tym podpisuję!
    Mam ten sam aparat od ok. 3 lat i czasem mam takie dziwne smugi na podglądzie (podłużne ruchome pasy pikseli, wygląda to jak oglądanie filmu na telewizorze przez zakłócaną antenę).

Jestem oburzony, zapłaciłem 1500 zł i oczekiwałem, że aparat będzie mi służył do końca świata i jedeń dzień dłużej a tutaj taka niespodzianka. Już dwa razy tak miałem dlatego moi znajomi mają zakaz wchodzenia na strony Canona i rozmawiania o tej firmie w mojej obecności.

Ponadto chciałbym zaznaczyć, że ten aprat to złom, jak i cały Canon, jak będą dalej sprzedawać szmelc składany na dalekim wschodzie za grubą forsę to długo tak nie pociągną!

Na poważnie: kupujesz coś, przez tak wiele lat Ci służyło i nagle bęc? Sorry, ale ja za miesiąc z Canonem A70 zamieniłbym tylko noc z Jessicą Albą Wszystko się psuje, miałeś pecha, trudno, ale nie skreślaj całej firmy. Zresztą zrób jak uważasz, kup sobie słynnego Kodaka czy inne cudo z odtwarzaczem mp3 na Allegro za 500 zł i rozkoszuj się wyśmienitą jakością fotek i wykonania samego sprzętu.

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

''Głupie odpowiedzi do autoryzowanego serwisu Canona, W innym serwisie ocenili koszt naprawy na 220zł jak dobrze pojdzie. Tym samym A70 otrzymał wyrok. Kupię sobie inny aparat i na pewno nie będzie to Canon . Szkoda bo robil dobre zdjęcia. Nikt ze znajomych tez nie kupi Canona, moja w tym głowa''

Mercedesy czy Audi tez się psują i nikt jakoś nie odradza kupna tych marek.Miałes pecha chłopie a ze jesteś w zdecydowanej mniejszości użytkowników Canona której przytrafiła się awaria sprzętu,cóż.Natura rzeczy martwych i tyle.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez rychu_lhotse ; 16-05-2006 o 11:14
    Rychu_lhotse

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Karta podstawiana, to nie jest przyczyna. Załączam zdjęcie. Przypominam, że filmy kreci dobrze.
    uuaaa, ładne zdjęcie, były prezydent, to faktycznie mogło zniszczyć matrycę...

miałem dokładnie taki sam problem w IXUS 40 siostry - poziome paski na fotkach.
    na filmach też były, ale minimalne i prawie niewidoczne.

aparat był na gwarancji, więc wystarczył jeden telefon na żytnią, przyjechał kurier, zabrał kurier, po tygodniu wrócił kurier, oddał naprawiony aparat*. było to rok temu, do dziś aparat działa bez problemu... i wszyscy bardzo sobie chwalą firmę Canon - za jakość zdjęć, za wykonanie aparatu, za jakość i sposób działania serwisu i wogóle 8)

*zapis serwisowy z naprawy był dość enigmatyczny, ale (chyba) była to wymiana matrycy albo modułu matrycy
    pozdro.,
    m.

zdybek
    Guest

Domyślnie

Witam! Mialem podobny problem z S1. Szukalem na innych forach i znalazlem gdzie lezy przyczyna: http://www.imaging-resource.com/badccds.html
    Tam jest lista aparatow, w ktorych wystepuje taki przypadek.
    Canon naprawie na swoj koszt aparaty, nie wazny czy sa na gwarancji i gdzie byly kupowane (w Polsce czy zagranica). Trzeba wyslac aparat do serwisu. Oni ocenia na 100% co sie stalo.

Dzis wlasnie otrzymalem nowiutki aparat ale nie S1 ale S5 bo nie mieli juz odpowiedniej czesci na wymiane!!!!

Czekalem na aparat w sumie ponad miesiac ale chyba warto bylo

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów