Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Henryk Janowski (przyrodnicza)

Alexander
    Guest

Domyślnie

kiedyś dość dokładnie śledziłem grupe foto-przyrodnicza i padło tam takie stwierdzenie: jeżeli nie stać cie na zakup bardzo drogiego obiektywu (i tu padlo chyba cos ok. 600/4) to z ptakami daj sobie luz (oczywiscie chodzilo o focenie zarobkowe).

Z 600 pewnie jest dużo łatwiej. Ale zobacz sobie stronę Jarosława Dębskiego facet fotografuje zoomem 50-200

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alexander Zobacz posta
    Z 600 pewnie jest dużo łatwiej. Ale zobacz sobie stronę Jarosława Dębskiego facet fotografuje zoomem 50-200
    Może nie fotografuje zarobkowo

Alexander
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Może nie fotografuje zarobkowo
    Może i nie, chodziło mi o poziom zdjęć.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Może i nie, chodziło mi o poziom zdjęć.
    A przedpiścom o ich jakość ;-) Ja mam całkiem sporo (chyba) fajnych kadrów z samolotami... co z tego, jeśli to często cropy 1500x1000 i maks co da się z nich wycisnąć przy akceptowalnej jakości to 15x10

Alexander
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A przedpiścom o ich jakość ;-) Ja mam całkiem sporo (chyba) fajnych kadrów z samolotami... co z tego, jeśli to często cropy 1500x1000 i maks co da się z nich wycisnąć przy akceptowalnej jakości to 15x10
    Ogólnie masz rację. W tym przypadku facet wystawia np. na plfoto jako jvad i jeśli wierzyć podpisom pod fotkami w większości są to pełne klatki. Fotografuje w E-systemie Olympusa (stąd taki dziwny format). Gdzieś na forum olka opisywał w jaki sposób robił zdjęcia ptaków drapieżnych- przygotowania i fotografowanie zabrało mu kilka tygodni.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fotografuje w E-systemie Olympusa (stąd taki dziwny format).
    A wiesz ze system Olympusa ma cropa 2x ? Wiec Olympusowy zoom 50-200 juz nie jest takim imponujacym osiagnieciem zdjeciowym bo robi sie z niego 100-400.

Alexander
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A wiesz ze system Olympusa ma cropa 2x ? Wiec Olympusowy zoom 50-200 juz nie jest takim imponujacym osiagnieciem zdjeciowym bo robi sie z niego 100-400.
    Hmm, przyznaję tego nie wiedziałem. Dzięki za informację Vitez.

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    E-system Olympusa nie ma wogóle cropa ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

Jak on to robi? Sporo włóczę się po lesie, a do zwierząt, które widać na zdjęciach JD musialby podchodzić na kilka kroków co jest możliwe przy dużym szczęściu ale niemożliwe jako reguła stosowana do 200 mm. :smile:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Jak on to robi?
    No przeciez napisalem powyzej. Zoom 50-200 w systemie Olympusa to ekwiwalent 100-400mm.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów