Oby tylko body. Szkoda szkła. No nic. Będę w środę w Polsce wyślę na Żytnią. Rozmawiałem z Nimi, wycenią. Zobaczymy czy się podejmą.
Oby tylko body. Szkoda szkła. No nic. Będę w środę w Polsce wyślę na Żytnią. Rozmawiałem z Nimi, wycenią. Zobaczymy czy się podejmą.
Jestem ciekaw co powiedzą, daj znać
W dniu dzisiejszym wyruszył do serwisu na Żytnią. Czekam na wyrok...
Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
Artysto, twórz, nie gadaj!
Johann Wolfgang Goethe
To fakt, że w CSI się tego nie naprawi. Pytanie czy jakakolwiek naprawa ma sens. W tej chwili to wchodzi w grę jedynie przeszczep z używanego sprzetu a to nie ma jakiegokolwiek sensu, naprawa przewyższy wartość tego aparatu. Nie mówimy o zachlapaniu a "pójściem pod wodę ze sprzetem".
Chętnie spróbuję.
Jest odp. z Żytniej
Tak jak mówiliście, naprawy body nie podejmą się. Szkło jeszcze żyje, wycenili naprawę.
--- Kolejny post ---
Za to co piszemy jeżeli jest kpiną.... Sam sobie odpowiedz.
Tez miałem podobna sytuacje z Adriatykiem z tym ze na mnie tylko trochę chlusnal. Widocznie nie lubi jak sie tam fotografuje. Znajdź mój post. U mnie tylko były małe ślady korozji na matrycy i Zytniacy od razu proponowali wymianę na początek matrycy za niemałe pieniądze a potem sie zobaczy. Załamałem sie. Gdzieś przypadkiem usłyszałem o FotoDoctor na Białostockiej 24a lok. 110, Warszawa. W zeszły czwartek koło południa sprzęt trafił do nich a w piątek po 22 szwagier go odebrał naprawionego a ja mogłem wrócić do Irlandii ze sprawnym sprzętem. Miało być 300 za czyszczenie ale ze względu na konieczność wymiany kilku elektronicznych elementów skończyło sie na większej kwocie. Ale i tak jestem zadowolony. Pytać o Marcina....+48 690 230 820 ale mam obawy ze u Ciebie może być niezafajnie. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez kanias ; 28-08-2017 o 15:19
Też mam obawy, choć zaskoczył mnie fakt działającego szkła. Póki co, jeszcze czekam na naprawę. Pogodziłem się, że będzie lipa. Szukam powoli nowej puszki.
Dziękuję za polecenie.
Też wysłałem do nich puszke po zalaniu ale wodą słodką. Diagnoza - zalany wyświetlacz. Napewno wycena znacznie tańsza, niż np. w UK w Fixation. Tam chcieli wymieniać całego mirrorboxa z matrycą plus gruntowny serwis, za bagatela 750 funtów + VAT, czyli w sumie około 1000euro. Powiedziałem im żeby mi odesłali sprzęt bo nie zgadzam się na naprawe, mimo że mają dobry serwis. Naprawiali mi kidyś 17-40. No nic, mam nadzieję że w FotoDoctor uporają się z tym do końca tygodnia, (to by było 2 tygognie na serwisie) bo hotel już zarezerwowany na rykowisko jeleni mam.
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy