Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: EOS 60D - nie działa, miga ikona baterii

Mieszany widok

Domyślnie EOS 60D - nie działa, miga ikona baterii

Witam.

Padł dziś mój EOS 60D - na panelu LCD miga ikona baterii i to w zasadzie wszystko, co komunikuje aparat. Wczoraj jeszcze działał, dziś już nie.
    Wkładałam inne baterie i z każdą jest to samo.

Prowadzę punkt foto i zależy mi na szybkiej naprawie. Ktoś z Was miał taki problem? Wiecie, z czym to się wiąże - jakie koszty i czas naprawy? Jutro oddaję sprzęt do serwisu.
    Będę wdzięczna za wszelkie info.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: EOS 60D - nie działa, miga ikona baterii

spytaj o to podczas oddawania, na pewno ci powiedza
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uzależniony

Mam inny model ale działa dokładnie tak samo .... jak nie naładuję baterii

A można na tym forum uzyskać konstruktywne odpowiedzi, czy same prześmiewcze trolle tu zaglądają?

Wkładałam 3 baterie, wszystkie naładowane na full i (uprzedzając pytanie) oryginalne canonowskie. Aparat nie działa.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Karola_B Zobacz posta
    ...Będę wdzięczna za wszelkie info....
    A można na tym forum uzyskać konstruktywne odpowiedzirolle tu zaglądają?

...
    Oto i nagroda. Zwłaszcza że w serwisie do którego go zaniosłaś (?) chyba powiedzą co jest

To trzeba określić wcześniej czy "wszelkie", czy "konstruktywne".

Zawsze można wróżyć w fusów (bardziej skuteczne), czy np. ładowarka sprawna, może nie ładuje, ja wróżę z kuli i słabo widać czy sprawdziłaś czy nie same baterie?

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Oto i nagroda. Zwłaszcza że w serwisie do którego go zaniosłaś (?) chyba powiedzą co jest

To trzeba określić wcześniej czy "wszelkie", czy "konstruktywne".

Zawsze można wróżyć w fusów (bardziej skuteczne), czy np. ładowarka sprawna, może nie ładuje, ja wróżę z kuli i słabo widać czy sprawdziłaś czy nie same baterie?
    Po raz trzeci lub czwarty w tym wątku: zanim zdecydowałam się tu napisać, przetestowałam w aparacie 3 baterie, wszystkie oryginalne, sprawne i 100% naładowane. Nie podziałało.

Chciałam uzyskać na forum informację ZANIM zaniosę aparat do serwisu (zrobię to jutro), czy ktoś spotkał się już z tym problemem i wie, co mogło się stać. Widzę jednak, że to forum nie różni się od innych, jeśli chodzi o poziom plucia jadem i obrażanie Bogu ducha winnych użytkowników (a raczej użytkowniczki) aparatów. Nie wiem w takim razie, komu ono służy, chyba owym anonimowym "opluwaczom", aby dali ujście swoim tłumionym męskim frustracjom.
    Jeśli nie wiecie, w czym problem, to po prostu się nie odzywajcie.

Uzależniony

Witam.

Padł dziś mój EOS 60D - na panelu LCD miga ikona baterii i to w zasadzie wszystko, co komunikuje aparat. Wczoraj jeszcze działał, dziś już nie.
    Wkładałam inne baterie i z każdą jest to samo.

Prowadzę punkt foto i zależy mi na szybkiej naprawie. Ktoś z Was miał taki problem? Wiecie, z czym to się wiąże - jakie koszty i czas naprawy? Jutro oddaję sprzęt do serwisu.
    Będę wdzięczna za wszelkie info.
    A można na tym forum uzyskać konstruktywne odpowiedzi, czy same prześmiewcze trolle tu zaglądają?

Wkładałam 3 baterie, wszystkie naładowane na full i (uprzedzając pytanie) oryginalne canonowskie. Aparat nie działa.
    Po raz trzeci lub czwarty w tym wątku: zanim zdecydowałam się tu napisać, przetestowałam w aparacie 3 baterie, wszystkie oryginalne, sprawne i 100% naładowane. Nie podziałało.

Chciałam uzyskać na forum informację ZANIM zaniosę aparat do serwisu (zrobię to jutro), czy ktoś spotkał się już z tym problemem i wie, co mogło się stać. Widzę jednak, że to forum nie różni się od innych, jeśli chodzi o poziom plucia jadem i obrażanie Bogu ducha winnych użytkowników (a raczej użytkowniczki) aparatów. Nie wiem w takim razie, komu ono służy, chyba owym anonimowym "opluwaczom", aby dali ujście swoim tłumionym męskim frustracjom.
    Ale przypadek.

Proponuję zapoznać się z własnymi wpisami najpierw, przeanalizować co się napisało w jakiej kolejności, ale może to jest nie wykonalne z założenia.

Chyba komuś się coś pomieszało i swoje zachowanie właśnie te chamskie wciska innym, nie widzę aby ktoś kogoś tu obrażał , poza "waćpanną".

Diagnostyka uszkodzenia polega na zadawaniu nawet głupich pytań, ale jak ktoś tego nie chce zrozumieć , to nigdy nie zrozumie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Chciałam uzyskać na forum informację ZANIM zaniosę aparat do serwisu (zrobię to jutro), czy ktoś spotkał się już z tym problemem i wie, co mogło się stać.
    Nie da się ocenić uszkodzenia zdalnie, oprócz określenia "coś się zepsuło".

Widzę jednak, że to forum nie różni się od innych, jeśli chodzi o poziom plucia jadem i obrażanie Bogu ducha winnych użytkowników (a raczej użytkowniczki) aparatów. Nie wiem w takim razie, komu ono służy, chyba owym anonimowym "opluwaczom", aby dali ujście swoim tłumionym męskim frustracjom.
    Obrażanie, plucie jadem?
    Odpowiedź pierwsza (dowolne tłumaczenie): "Nikt oprócz serwisu tego nie wie"
    Odpowiedź druga (jak wyżej): "Sprawdź, czy akumulator jest naładowany"
    Twój komentarz - "czy same prześmiewcze trolle tu zaglądają?"
    Potem poszło już z górki, i niespecjalnie się dziwię. Wchodzisz na forum jako nowy użytkownik, przychodzisz z problemem, nie piszesz od razu o wszystkim co robiłaś (na marginesie: "Wymieniałam aku, karty i obiektywy" to nie to samo co "sprawdź bez obiektywu"), ale już w drugiej swojej wypowiedzi piszesz o osobach które Ci odpowiedziały jako o trollach. A później wspominasz o obrażaniu innych i o pluciu jadem. Zastanów się nad swoim postępowaniem, bo jeśli na "wszystkich" forach ludzie według Ciebie zachowują się tak samo, i nie spełniają natychmiast Twoich oczekiwań, to może nie z ludźmi "z internetu" jest coś nie tak, ale z Twoimi oczekiwaniami i Twoim podejściem?
    Forum nie służy osobom z wybitnie roszczeniową postawą "musicie mi odpowiedzieć, bo po to jesteście". Forum doskonale się sprawdza jako miejsce do dyskusji, do wzajemnej wymiany doświadczeń, do udzielania porad - o ile w danej chwili są na nim osoby mogące coś doradzić na dany temat.
    Zanim "strzelisz ostatecznego focha" przeglądnij np. te wątki:
    http://www.canon-board.info/pierwsza...wedzie-106244/ (na pewno sama uznasz, że ciężko coś rozsądnego napisać na takie pytanie, i oczywiście widzisz reakcję osoby pytającej?)
    http://www.canon-board.info/pierwsza...ilania-106071/ (nie tylko Ty masz problemy z zasilaniem)
    Przeglądnij też te wątki:
    http://www.canon-board.info/technika...ficzna-103781/
    http://www.canon-board.info/technika...ficzna-104471/
    - to doskonały przykład działania forum: jest pytanie, są odpowiedzi (różne, niektóre zupełnie przeciwne), jest reakcja pytającego, jest prezentacja efektów, jakie udało się uzyskać.
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 04-08-2017 o 16:38

Rozumiem, że na zadane przeze mnie pytanie w pierwszym poście "czy ktoś spotkał się z takim problemem?" następujące odpowiedzi są całkowicie normalne:

1. spytaj o to podczas oddawania, na pewno ci powiedzą
    2. Mam inny model ale działa dokładnie tak samo .... jak nie naładuję baterii
    3. to włóż dla odmiany nieoryginalna

I tym podobne.

Według mnie są niemerytoryczne, mając na celu następujący przekaz: "babeczko, nie naładowałaś pewnie baterii, a jak jedziesz samochodem, to nie tankujesz i dziwisz się, że auto staje, a jak komputer ci nie działa, to pewnie nie podłączyłaś do prądu..."

Tak to widzę.

Ja natomiast ze swojej strony podchodzę do tego tak, że mam problem ze sprzętem, ważne zlecenia na karku, i brak owego sprzętu bardzo komplikuje mi życie. Nie życzę żadnemu (i żadnej z Was) takiej sytuacji. Szukam pomocy na forum, bo może ktoś już się z tym kiedyś spotkał i nie będę musiała oddawać body do serwisu, tylko ogarnę domowym sposobem. Tymczasem co wyszło, każdy widzi.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to włóż dla odmiany nieoryginalna
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów