Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Proszę o pomoc w skompletowaniu sprzętu

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie Proszę o pomoc w skompletowaniu sprzętu

Witam mądre głowy. Potrzebuję porady...

Chce trochę pobłyskać.

W zeszłym roku sprzedałem wyzwalacze YN i jakieś lampy od YN wszystko pełen manual nic specjalnego. Wkurzało mnie to że często musiałem chodzić do lamp i zmieniać nastawy.

Jako że nie jestem w temacie, co warto i co aktualnie musiałbym kupić by lampy zdalnie wyzwalane działały w TTLu ? I może dało by się sterować nimi z pozycji wyzwalacza ?

Aktualnie posiadam w plecaku takie coś jak:

-Canon 430 ex II szt. 2
    -Newell 600EX-RT szt. 1
    -Jakiś odbiornik YongNuo YNE3-RX

I to tyle.

Widziałem że są jakieś wyzwalacze od YN z końcówka RT, lub RX ogólnie gubię się już w tych modelach.

Chciałbym 4 lampy - a więc zostaje dokupienie jednej i jakieś odbiorniki i wyzwalaczy - tylko co byt o razem gadało ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Proszę o pomoc w skompletowaniu sprzętu

Masz niezłą lampę Newell z komunikacją w systemie Canon RT.
    To ułatwia przejście na pełną komunikację w tym standardzie, tylko tak tanio to nie będzie.

Transmitter YN-E3-RT od Yongnuo będzie kompatybilny, bo to ten sam system i do tego odbiornik drugi do lampy 430II - Yongnuo YN-E3-RX.
    Czwartą lampę z RT - może CANON Speedlite 430EX III-RT, albo drugiego newella-RT.
    I wszystko powinno śmigać.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 04-08-2017 o 07:31

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    To ułatwia przejście na pełną komunikację w tym standardzie, tylko tak tanio to nie będzie.

Transmitter YN-E3-RT od Yongnuo będzie kompatybilny, bo to ten sam system i do tego odbiornik drugi do lampy 430II - Yongnuo YN-E3-RX.
    Czwartą lampę z RT - może CANON Speedlite 430EX III-RT, albo drugiego newella-RT.
    oki dzięki
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta

Nigdzie nie spotkałem potwierdzenia kompatybilnosci Newella z Yongnuo w systemie RT.
    Newell nie robi niczego i jezeli bierze lampy i transmitery od Shanny to moze zwyczajnie nie działać.
    Jeżeli ten Newell 600EX-RT poprawnie steruje 430EX II poprzez YN-E3-RX to jest jakaś szansa.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Nigdzie nie spotkałem potwierdzenia kompatybilnosci Newella z Yongnuo w systemie RT.
    Newell nie robi niczego i jezeli bierze lampy i transmitery od Shanny to moze zwyczajnie nie działać.
    Jeżeli ten Newell 600EX-RT poprawnie steruje 430EX II poprzez YN-E3-RX to jest jakaś szansa.
    Tak, Newell wyzwala 430tkę poprzez YN-E3-RX. Nastawy również mogę zmieniać...

Ale rozumiem że w drugą stronę to może nie działać ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    Tak, Newell wyzwala 430tkę poprzez YN-E3-RX. Nastawy również mogę zmieniać...

Ale rozumiem że w drugą stronę to może nie działać ?
    Gdyby sprawdzić, czy transmiter Newell E3-RT również wysteruje YN-E3-RX to można by być tylko w układzie sprzętu Newella (transmiter, lampy) i Canona oraz YN-E3-RX jako sprawdzone odbiorniki.
    Inna droga to przetestować transmiter YN-E3-RT z lampą Newella i też masz komplet i otwartą drogę rozbudowy.
    Proponuję zachować czujność bo Chińscy starają się zachować zgodność z systemem Canona a nie lubią własnej konkurencji.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Gdyby sprawdzić, czy transmiter Newell E3-RT również wysteruje YN-E3-RX to można by być tylko w układzie sprzętu Newella (transmiter, lampy) i Canona oraz YN-E3-RX jako sprawdzone odbiorniki.
    Inna droga to przetestować transmiter YN-E3-RT z lampą Newella i też masz komplet i otwartą drogę rozbudowy.
    Proponuję zachować czujność bo Chińscy starają się zachować zgodność z systemem Canona a nie lubią własnej konkurencji.
    Kurczę, kierowałem się jakością wykonania i barwą jaką generuje lampa... Newell wyglądał lepiej więc kupiłem. Najwyraźniej to był błąd bo sądziłem że system RT to RT... Mogłem kupić YN gdyż więcej tego na rynku.
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Jakby ktos wiedzial/sprawdzil jak wyglada kompatybilnosc z YN-E3-RX to bede wdzieczny za informacje.

Sent from my phone using Tapatalk

Coś już napisał
    Miasto
    Żuromin

Lampa Newell 600EX RT wyzwala zdalnie lampę YN 600EX-RT i 600EX-RTII, natomiast w druga stronę to nie działa. Podejrzewam że z wyzwalaczami będzie podobnie, ale w tym przypadku głowy nie dam.

Uprawnienia umieszczania postów