Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
10-18 to fajny obiektyw, ale u mnie nie znalazł na dłuższą mete zastosowania. Chcesz fociś dzieciaka, kup obiektyw pod dzieciaka - 50 1,8 STM. I na razie nic więcej bym nie kupował. Zobaczysz po czasie czego ci będzie brakowało. na lampę szkoda kasy, zrobisz kilka zdjęć i stwierdzisz że lepiej dzieciaka na spacer zabrać i zdjęcia porobić, jak się upierasz na lampe to kup manuala za 200zł. Zainwestuj w dobre szkła
Chcę focić RÓWNIEŻ dzieciaka. A to różnica. 50mm na cropie to już wąsko (mam EF 28-80 na analogu i to jest dokładnie ten dłuższy koniec). "Zainwestuj w dobre szkła" odnosisz do jakichś szczególnych szkieł oprócz 50/1.8 czy masz na myśli ogólną strategię?

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
Prawda ci to! Nie chciałem się pozbywać cropa i mnie podkusiło do kupna EF-S 17-55/2,8.
To jest jak elka do cropa. W niektórych przypadkach nie ustępuje nawet 16-35/4L.
Szczerze mówiąc to liczą sobie jak za elkę Grunt, że jak widać z Twojego wpisu zakup trafiony.

Ja w każdym razie w UWA jednak nie wszedłem, kupiłem dziś 24/2.8 (bo to jednak się narzuca do 100d...) jako uniwersalny i 50/1.8 pod "zdjęcia dziecka". Lampę chwilowo odpuściłem, pewnie kupię za jakiś czas chińczyka.