też pytałempewnie sobie coś wymyślił - ludzie uwielbiają takie utrudnienia a dodatkowo sztywne i mocne reguły - a tymczasem fotografia to nie zawody sportowe, w fotofrafii nie ma reguł i liczy się efekt a nie sposób jego osiągnięcia - gdyby ktoś pytał to sam tego nie wymyśliłem.
z aparatów mechanicznych mam spotmatica SP 1000 robi u mnie jako ozdoba - leży sobie z podpiętym smc takumarem 35mmraczej działa nawet jak zmieniam czasy to słychać ze coś się zmienia, światłomierz nie działa bo nie ma bateryjki
. no i mam jeszcze jakies szczątki zenita
ludzie kupują dziwne rzeczy ja sobie ostanio powiększalnik dursta kupiłem (fajny jest) leży w robocie pod biurkiem mam co prawda inny w piwnicy ale tem mi się spodobał tylko nie wiem kiedy coś powiększępowiększalnik fajna sprawa - skanowanie filmu w szczegolności małoobrazkowego ma się do analogowej fotografii jak bieganie po hamburgu i oglądanie wystaw do ....
jak ktoś się chce pobawić filmem to jest pełno "prawie współczenych" canonów, nikonów czy minolt, jak ma być bez autofocusa to też w canonie nikonie, minolcie czy olympusie można mieć zabawkę która się spodoba, powrót do zenitow czy praktik ja podziekuję już się naużywałem.