Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Canon 80D vs 5D mkII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Canon 80D vs 5D mkII

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Ok, co do szerokiego kąta zgoda. już 17-40 na FF to niebo a ziemia w porównaniu z S10-20 na cropie.
    Poza jak to nazwałeś ficzerami to 5D I bedzie lepsze od 80D.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kocieoko Zobacz posta
    Cześć,
    Najcześciej fotografuję wnętrza i przyrodę, czasem znajomy zabiera mnie jako 2 na śluby.
    Dawno temu zakupiłem używanego 5D mkII w okazyjnej cenie z myślą, że kiedyś będzie mnie stać na nową 5 ale cena mnie poraża.
    Zastanawiam się czy sprzedać 5 i kupić 80d. W zasadzie wszystko jest lepsze w 80d.
    Z obiektywów mam 10-18mm, 24-105mm L i 85mm 1.8.
    Wszystko jest lepsze w 80D. W 5D jest tylko lepsza jakość obrazka. Wszystko zależy od tego na czym ci zależy

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

AF i ficzery są lepsze w 80d, dynamika tonalna też lepsza (o zgrozo!) w cropie.
    Tylko na najniższych ISO jest ta zgroza, bo na umiarkowanych i wyższych ISO zarówno DR jak i wszystko inne związane z jakością obrazowania jest lepsze w 5d2, a w 6d jeszcze lepsze.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Ok, co do szerokiego kąta zgoda. już 17-40 na FF to niebo a ziemia w porównaniu z S10-20 na cropie.
    Bez przesady, c10-22 daje w zasadzie to samo. Bardziej chodzilo mi o szerokie, ktore nie maja odpowiednika pod kropa wlasnie przez mnoznik 1.6. Glownie jasne i szerokie. Tutaj sobie zrob liste i dopiero wybieraj krop czy fufu.

Uzależniony
    Miasto
    .

5d2 to nadal świetny sprzęt, ale 80d będzie dużo łatwiejszy. Jest nowszy o ma dobry af, no i na cropie jest łatwiej ze względu na większą głębię ostrości. FF musisz przymykać bardziej i tracisz całą przewagę wyższej czułości.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów