Cytat Zamieszczone przez Izabelia Zobacz posta
zrozumiałam aluzję. Mimo to, wiedz że akurat w tej branży nie jestem osamotniona w kwestii lamp.
Pytanie czy w przypadku poprawnie naświetlonego zdjęcia DR jest absolutnie bez znaczenia?
Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
Dziwny ten post. Wypożyczenie A7r II to pewnie ze 200 zł. Jak już wypożyczysz, to się szybko przekonasz, że A7r II do "zdjęć w ruchu" nadaje się mniej niż średnio.
Dokładnie, też tego nie rozumiem. Szczególnie w obliczu dużych wydatków.
Co do meritum to mój znajomy zapalił się bardzo mocno do tego Sony. Nabył bez sprawdzania, sprzedał po drodze body Canona ale nie sprzedał eLek. Zajmuje się foto ślubną i modową. Twierdzi że obrazek z Sony łatwiej mu się obrabia niż z Canona (5D mkIV) tylko jest jedno ale. Nie ogarnął odcienia twarzy. Mówi że nawet jpg prosto z puszki Canona leży mu bardziej niż z Sony z PS-a. Nie twierdzi też że jest gigantem obróbki i być może ktoś kto lepiej to ogarnia uzyska zadowalający efekt. Natomiast on nie ma zamiaru siedzieć nocami nad tym co z Canona ma od ręki. Co ciekawe rzecz o której mi mówi to był proces, początkowo był zachwycony, jednak po zachwycie właśnie ta rzecz go coraz bardziej drażniła - na tyle że wrócił do Canona z podkulonym ogonem .
Morał z tego taki IMHO - to jest wszystko kwestia indywidualna i jedyna sensowna rzecz jaką można zrobić to sprawdzić samemu.