Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
Padały tu sformułowania na temat świetności af w Nikonie. Ja od lat nie wczuwałem się w testy tej marki. Po dyskusjach tutaj oraz po ciekawej informacji na temat lekkiej 500tki zerknąłem na nasz czołowy portal testowy. No i szybkie spojrzenie na wykresy testowe .... D500 przegrywa z 7D2, D850 przegrywa z A7R2, D750 przegrywa z 6d2 i A73. Mówimy o AF przez wizjer!!! (no i jakże odmienne są wyniki tych testów od sugestii również w tym wątku co do słabości AF w Sony - chyba zacznę testy czytać ;-) ) Jeśli zetki będą pozbawione tego "najlepszego"( czyli chyba będa gorsze ) aefa to jak może wyglądać ustawianie ostrości w tym bezlusterkowcu? Może słabe działanie af odnotowane przez niektórych testujących to nie wina wersji przedprodukcynej? Notabene fajnie widać kto jest na "smyczy" w danej marce bo niektórzy twierdzą, że wszystko śmiga a niektórzy pokazują, że nie np. Chelsea, która jak wiemy jest zakochana w Nikonie.

ps
Nie wczuwajmy się za mocno w dyskusję na temat testów na o.pl . To tylko jeden z możliwych wyników. Skupmy się na tym co może być w Zetce
Warto porównywać testy o.pl z testami na dpreview

jp