fajnie to wygląda, ekranik góra-dół - mz rozwiązanie lepsze niż majdany na wszystkie strony ekranik, czyste koło PASM bez bezsensownych trybów tematycznych których chyba nikt nie używa za to się zmieściło U1-U3, af-on jest, miejsce pozostałłych wymuszone przez wielkość korpusu, przejściówka - nie dotrzegam żadnych luster ani zegara z kukułką na tej przejściówce wiem że w przypadku systemu sony jak twierdzą uzytkownicy to elementy niezbędne (i mające sens wg tych użytkowników) do działania przejściówki ale tutaj widać wielkim wysiłkiem inżynierskim zbudowano innowacyjną przejściówkę w kształcie pustej rurki gdzie powietrze zastąpiło lustro - proste (jak to rurka), bardzo innowacyjne i efektywne.

obiektywy ruch po prostu genialny 50 35 ze światłem 1.8 czyli podstawowe stałki i 24-70 ze światłem 4 - doskonały wybór dla kogoś kto wchodzi w system jak ktoś już jest w systemie to jaśniejsze obiektywy już posiada i użyje przejściówki.

jeśli to działa tak jak wyglada to nikon pozamiata rynek bo ostanie produkty firmy były bardzo udane - myślę o D850 czy D500.