Strona 30 z 68 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 678

Wątek: Bezlusterkowce Nikona

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Bezlusterkowce Nikona

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Bez przesady, będzie przejściówka. Specjaliści z Sigmy już 2 razy się wypowiedzieli na temat bagnetu Sony.
    Będzie na 100%, tylko bez AF albo z kulawym...

Pełne uzależnienie

Jednak piłka jest po stronie Nikona. Musi on udowodnić, że średnica ma znaczenie. Albo musi coś robić lepiej, albo taniej i różnica musi być istotna. Inaczej skończy się jak rozważania o wyższości bagnetu Canona nad Nikonem. Różnice są oczywiste na korzyść Canona, ale Nikon jakoś przetrwał z kiepskim bagnetem.

Jednak piłka jest po stronie Nikona. Musi on udowodnić, że średnica ma znaczenie. Albo musi coś robić lepiej, albo taniej i różnica musi być istotna. Inaczej skończy się jak rozważania o wyższości bagnetu Canona nad Nikonem. Różnice są oczywiste na korzyść Canona, ale Nikon jakoś przetrwał z kiepskim bagnetem.
    Nikon będzie bardzo dobrym aparatem. Zanosi się niestety, że cenowo będzie droższy od a7r3 i a73. Pytanie czy będzie lepszy albo tak samo dobry jak soniacze. Odp hmmm chyba za kilka tygodni po testach niesponsorowanych.

Co do bagnetu to jakież on ma w praktyce znaczenie? Myślę o średnicy. Teoretycznie wiadomo ale w praktyce? Dla jakiej części użytkowników ma to znaczenie? Mi się wydaje, że to marketing tylko. Myślicie inaczej?

Pełne uzależnienie

Takież ma, że np. Canon ma największy bagnet i największą ofertę szkieł T&S i ma też szkła 1,2. Jest pytanie, czy dalsze zwiększanie średnicy przyniesie jakieś oczywiste korzyści? Może da się uprościć konstrukcję jasnych szkieł i będą trochę mniejsze/lżejsze/tańsze?
    Czekanie na niesponsorowane testy może trochę potrwać, trzeba będzie poczekać, aż pewnej firmie zacznie kasy na marketing brakować

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Takież ma, że np. Canon ma największy bagnet i największą ofertę szkieł T&S i ma też szkła 1,2. Jest pytanie, czy dalsze zwiększanie średnicy przyniesie jakieś oczywiste korzyści? Może da się uprościć konstrukcję jasnych szkieł i będą trochę mniejsze/lżejsze/tańsze?
    Czekanie na niesponsorowane testy może trochę potrwać, trzeba będzie poczekać, aż pewnej firmie zacznie kasy na marketing brakować
    1.
    Dane katalogowe będą już jakimś materiałem porównywawczym.
    Są przyjęte standardy/metody i firma nie może "ściemniać", konkretne liczby, łatwo zweryfikować
    Waga, rozmiar, pojemność aku, ilość zdjęć na aku CIPA, czułość AF itd.

2.
    Ważne też czy będą jakieś nowe cechy istotne dla fotografujących a nie tylko PRowe których albo nigdy nie zobaczymy na swoich zdjęciach albo rzadko/nigdy nie będziemy stosować w realnych sytuacjach zdjęciowych jak np. pixel shitf w A7R3

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 21-08-2018 o 21:14
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Tak masz rację ale ... pytając wprost- ma to dla Ciebie znaczenie? Załóżmy, że masz te hmm 20-30 kzł i zerowy stan szafy fotograficznej. Na którym miejscu ważności postawisz parametr "średnica bagnetu"? Ja przyznam, że wiedząc od lat jaki jest stosunek średnicy bagnetu canon/nikon nigdy nie brałem tego pod uwagę. Wiadomo, że są użytkownicy wybierający najjaśniejsze szkła i dla nich to ma znaczenie ale to są promile ogółu użytkowników albo raczej częsci promila... chyba bo to tylko dywagacje - danych nie znam. Są jakieś dane na temat sprzedaży szkieł canona o f < 1,4?
    Tak więc dla mnie hasło nikona o bagnecie i świetle to tylko marketingowy bełkot i oby nie maskował braku innych ważniejszych rozwiązań.

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Sęk w tym, że ja się nie mogę odieść do tego, czego nie powiedziałem. Ja Powiedziałem:

Co wyraźnie i jednoznacznie świadczy, że chodzi mi o w pełni funkcjonalny LV z działającym AFC. Z dwóch zdań zacytowałeś połowę jednego i twardo twierdzisz, że to moje słowa. Upierawsz się przy swojej interpretacji po raz trzeci z czym, pomimo, że jesteś modem, zgodzić się nie mogę.
    Ty powiedziałeś:
    Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Druga wersja to fotografowanie w lv. Czasem da się ogarnąć scenę tylko przez LV. Wtedy jestem cały czas bez okularów. Ta opcja powoli pojawia się w dslr i ml producentów innych niż sony ale na chwilę obecną w temacie afc przez lv sony raczej jest bezkonkurencyjne.
    Przeczytaj to jeszcze raz. To, że ty rozumiesz co miałeś na myśli to naturalne, bo ty to napisałeś. Tylko co z tego mogą zrozumieć inni? To co wytłuściłem. Co maja okulary do LV? Wielkie oburzenie na wycięcie słów bez znaczenia.
    Najważniejsza sprawa. Co ma twoja opinia o LV w kwestii przewagi bezlustra lub lustrzanki, skoro jedne i drugie aparaty ją mogą oferować?
    Działanie LV w Canonie 5d mk4 vs LV w A7mk3 czy D850 nie świadczy o lustrzankach i bezlusterkowcach, tylko o tych konkretnych modelach body. Podobniej jak wszystkie funkcje, które mogą być zainstalowane równie dobrze zarówno w lustrzance jak i bezlusterkowcu. Na przykład stabilizacja matrycy. To nie jest cecha lustrzanki (Pentax ma) czy bezlustra i jako taka nie "udowadnia" przewag jednego nad drugim. Tak samo geotagowanie czy wi-fi itd. itd. Pisz jasno i pisz na temat.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Wy tu się kłócicie a tutaj są już zdjecia ML Nikona

https://www.canonrumors.com/industry...rless-cameras/

Wygląda masywnie i ma wyświetlacz na górze Jeśli przejściówka dobrze działa, dobrze się trzyma w ręku i nic nie spartolili to będzie ok.

Generalnie wygląda to jak DSLR bez lustra
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 22-08-2018 o 07:04

Pełne uzależnienie

fajnie to wygląda, ekranik góra-dół - mz rozwiązanie lepsze niż majdany na wszystkie strony ekranik, czyste koło PASM bez bezsensownych trybów tematycznych których chyba nikt nie używa za to się zmieściło U1-U3, af-on jest, miejsce pozostałłych wymuszone przez wielkość korpusu, przejściówka - nie dotrzegam żadnych luster ani zegara z kukułką na tej przejściówce wiem że w przypadku systemu sony jak twierdzą uzytkownicy to elementy niezbędne (i mające sens wg tych użytkowników) do działania przejściówki ale tutaj widać wielkim wysiłkiem inżynierskim zbudowano innowacyjną przejściówkę w kształcie pustej rurki gdzie powietrze zastąpiło lustro - proste (jak to rurka), bardzo innowacyjne i efektywne.

obiektywy ruch po prostu genialny 50 35 ze światłem 1.8 czyli podstawowe stałki i 24-70 ze światłem 4 - doskonały wybór dla kogoś kto wchodzi w system jak ktoś już jest w systemie to jaśniejsze obiektywy już posiada i użyje przejściówki.

jeśli to działa tak jak wyglada to nikon pozamiata rynek bo ostanie produkty firmy były bardzo udane - myślę o D850 czy D500.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Wizualnie i koncepcyjnie bardzo fajny produkt. Ciekawe jak wyglądać będzie rzeczywista waga i wymiary. Jeżeli do tego będzie miał jakość na poziomie ostatnich produkcji Nikona, a cena będzie w obecnej "wybujałej" normie, to mamy właśnie koniec rumakowania sony i muzeum otwarte przez forumowego kolegę zyska nowe eksponaty w postaci produktów z pierwszych miejsc rankingu płatnego portalu reklamowego dxo.

Strona 30 z 68 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów