Strona 24 z 68 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 678

Wątek: Bezlusterkowce Nikona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Bezlusterkowce Nikona

@miszak tu nie chodzi o bezlustra, tylko o promowanie tezy, że bezlustra są antidotum na brak umiejętności wykonania poprawnych zdjęć jakimkolwiek aparatem. Jeżeli ktoś z lustrzanki wypluwał nędzne fotografie i dodatkowo masakruje je w trakcie obróbki do poziomu pseudo hdr, to choćby w ręce wziął najbardziej wyimaginowany sprzęt oparty o najnowsze dostępne technologie, to i tak nadal będzie robił nędzne zdjęcia. Zgoda?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    ... Za chwilę również nie wystarczy hejtowanie kolegi JP bo na forum canona pojawi się silna grupa bezlusterkwoiczów canonierów. ...
    I oni będą u siebie w domu, nie będą biegali po obcych forach Poza tym zobaczymy, jak silna będzie ta grupa. Jedynym tracącym na wejściu C i N w bezlustra będzie Sony i myślę, że będzie to duża strata. Pewnie stąd taka nerwowość w szeregach propagatorów najnowocześniejszego systemu

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    @miszak tu nie chodzi o bezlustra, tylko o promowanie tezy, że bezlustra są antidotum na brak umiejętności wykonania poprawnych zdjęć jakimkolwiek aparatem. Jeżeli ktoś z lustrzanki wypluwał nędzne fotografie i dodatkowo masakruje je w trakcie obróbki do poziomu pseudo hdr, to choćby w ręce wziął najbardziej wyimaginowany sprzęt oparty o najnowsze dostępne technologie, to i tak nadal będzie robił nędzne zdjęcia. Zgoda?
    Ale .... mi to chyba uciekło gdzieś to o antidotum. ML to nowa opcja i na pewno nie daje gorszych efektów od dslr i to jest coś w co wielu jeszcze chyba nie wierzy. Fakt jest też taki, że część użytkowników dslr przeszła na ml. Część nowych potencjalnych nabywców dslr kupiło ml. Te dwie opcje będą miały tylko jeden trend - rosnący. To forum to chyba jedyne miejsce, gdzie ludzie z tym dyskutują.

Co do Sony nie ma żadnej nerwowości w tej grupie. Wręcz przeciwnie kibicujemy i canonowi i nikonowi i niech zrobią jak najlepsze puszki. Nie rozumiem tej potrzeby tkwiącej w małej grupie canonierów do mieszania z błotem firmy sony. Jaki to ma sens? Może przydałby się wątek "Jedziemy po SONY" i oczyściłaby się atmosfera w pozostałych?

Co do ostatniego pytania - ogólnie zgoda :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Daj "im" spokój.

Taki akurat jest rozwoju technologii a skutki widać.
    I takie są fakty że aktualnie Sony na najlepsze ML a Nikon ma najlepsze lustrzanki
    I to Nikon za kilka dni pokaże swoją ML FF.

Cóż mają robić niektórzy z tych którym "nie pasuje" ?
    Jedni gryzą paznokcie, inni szukają dziury w całym a jeszcze inni wyżywają na "uprzejmościach".
    Mnie te "uprzejmości" po prostu śmieszą

Cóż, "...psy szczekają, karawana idzie dalej.."

jp
    A nie przyszło Ci do głowy, że tu nikt nie walczy z "przyszłością" tylko z Tobą? Twoje wpisy czasami to mega troling i prowokujesz nimi żeby Ci po prostu pocisnąć. Jakoś nie zauważyłem aby ktoś z tobą tutaj normalnie rozmawiał. Jak Cię to bawi, to jesteś zwykłym internetowym trolem. Tyle w temacie.
    p.s i co śmieszniejsze, nie robisz tego tylko na tym forum.

Pełne uzależnienie

... Wręcz przeciwnie kibicujemy i canonowi i nikonowi i niech zrobią jak najlepsze puszki. Nie rozumiem tej potrzeby tkwiącej w małej grupie canonierów do mieszania z błotem firmy sony. ...
    Nie widzę tu mieszania z błotem firmy Sony, za to na forum KKM widzę np. taki wątek:
    Nowe obiektywy Buraka: 24-70/4L IS oraz 35/2 IS
    To dopiero kultura i szacunek dla innosystemowców

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Od (prawie) 2 godzin na tym forum "bezlusterkowce Nikona" jest link do wydarzeń z tym związanych, są zdjęcia ML FF Nikona, jest zdjęcie body (ML FF ?) Canona itd.

A cała wymiana dotyczy "uprzejmości", żadna nie dotyczy meritum wątku.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie

10 dni do premiery, wolę spokojnie poczekać, niż jarać się rumorsami.

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Nie widzę tu mieszania z błotem firmy Sony, za to na forum KKM widzę np. taki wątek:
    Nowe obiektywy Buraka: 24-70/4L IS oraz 35/2 IS
    To dopiero kultura i szacunek dla innosystemowców

Fakt tytuł buracki Ale w wątku dużo mniej hejtu niż tu w wątkach z ładnymi tytułami. Nawet osobiście poleciłem tam 24-105 i nikt mnie za to nie zjechał natomiast tu jak wspomniałem 18-105 od razu ktoś poleciał się podpierać dxo itp. Poza tym sam napisałeś pewnie więcej albo niewiele mniej postów na "nie" dla ml i/lub sony w dwóch czy trzech wątkach tutaj niż tam całe forum przez kilka lat o "burackich" obiektywach. To pokazuje różnicę. Jest tam wątek ale nie ma osób czekających z gorącą ripostą na każdego "opozycjonistę" tak jak to jest tutaj. Jest tu 3-4 osoby, które wsiądą na każdego, kto powie coś dobrego o Sony.

Pełne uzależnienie

... Poza tym sam napisałeś pewnie więcej albo niewiele mniej postów na "nie" dla ml i/lub sony w dwóch czy trzech wątkach tutaj niż tam całe forum przez kilka lat o "burackich" obiektywach. ...
    Między pisaniem na nie, a pisaniem o tym, że jakaś firma jest burakiem jest jednak spora różnica. Uchwyt filiżankowy mi nie pasuje i jestem na nie, ale nigdy nie napisałem, że Sony to burak, który zrobił kiepski uchwyt. Nie widzisz różnicy między chamstwem, a rzeczową dyskusją?

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Między pisaniem na nie, a pisaniem o tym, że jakaś firma jest burakiem jest jednak spora różnica. Uchwyt filiżankowy mi nie pasuje i jestem na nie, ale nigdy nie napisałem, że Sony to burak, który zrobił kiepski uchwyt. Nie widzisz różnicy między chamstwem, a rzeczową dyskusją?
    Jeśli czytasz, a tak zakładam bo odpowiadasz na mój post, to po co pytasz? Trzeba Ci odpowiadać dwa razy? Ok rozumiem. Uważam tytuł wątku na kkm za nie na miejscu. Jeśli spytasz kolejny raz odpowiem to samo. Czyli dokładnie rzecz biorąc i dosłownie odpowiadając na Twoje pytanie - widzę różnicę i nie podobają mi się takie wyrażenia. Rzeczowość dyskusji w temacie ML i SONY na CB pozostawia wiele do życzenia.
    Dlaczego nie udzielasz się w wątkach o bezlustrach canona mówiąc jakie to słabe rozwiązanie? Powiedz kolegom w dobrej wierze jaki słaby sprzęt kupują bo żyją w niewiedzy i czekaja na cenne informacje, których na pewno nie znają. Powiedz na KKM i na OLY jakich to beznadziejnych rozwiązań używają. Tu się uparłeś na jakąś walkę, której sensu, poza totalną negacją, nie widzę. Gdyby ten sens był to nie ukrywałbyś go przed canonierami w wątkach np. o M50. Chyba, że logo CANON automatycznie usuwa wszelkie niedoskonalości systemu ML?

Ja zabieram głos w dyskusji o ML bo mnie ten nurt interesuje. Mogę mieć SONY, NIKONA czy CANONA. Pewnie miałbym canona ale go nie było albo był wyraźnie słabszy od SONY w danym momencie.... i dalej jest słabszy nie ma co ukrywać. Być może będę miał canoNa za jakiś czas bo nie przywiązuję wagi do loga, 100 lat tradycji czy innych elementów ideologii. Ty twierdzisz, że Ciebie nie interesuje bezlustro ale zerknąłem na Twoje posty - na 25 ostatnich jeden jest na inny temat. O co kaman? Ukryte pragnienia dają znać o sobie? To musi byc jakaś frustracja bo co innego ? ;-) Pozostają już tylko żarty bo jaka jest rzeczywistość każdy widzi - bezlustra idą naprzód niezależnie ile osób bijących pianę będzie to robiło na forach. Weszli w nie wszyscy a na końcu wejdzie Canon. Oczywiście kolejny post brzmiałby "Ostatni ale pozamiata". Dla mnie moż epozamiatać mi to nie przeszkadza. Jeśli da lepsza ofertę od sony to kupię sobie canona

Kolega z kkm wrzucił fajny cytat z DP. Pozwólcie, że powtórzę
    "Mirrors are for looking in the back not forward"
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Strona 24 z 68 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów