Strona 22 z 68 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 678

Wątek: Bezlusterkowce Nikona

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Bezlusterkowce Nikona

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    JP, idąc tropem Twojego rozumowania, to Leica i ich archaiczne dalmierze z manualną optyką już dawno powinny być w muzeum.
    Ten rynek jest i będzie zawsze.

Znam kilku ludzi którzy kupują "czarne" płyty, rodzice kolegi kupili stary fotel do pokoju w cenie samochodu.
    Sprzedają się też filmy, sprzedają się też "czerwone kropki"

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 12-08-2018 o 14:00
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie

Bardziej mnie zastanawia, jaki będzie sens kupowania bezluster Sony po premierach C i N?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

co roku w świat fotografii wchodzi potężna armia
    jedni się szybko nudzą inni w nim zostają bardo długo
    jest miejsce dla wszystkich

w krajach arabskich cały czas korzystają z kaset magnetofonowych, u nas już dawno umarły
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Bardziej mnie zastanawia, jaki będzie sens kupowania bezluster Sony po premierach C i N?
    "Twardzi" wyznawcy danej religii będą zawsze kupowali prawdziwe/prawidłowe/jedyne body
    Świadomi użytkownicy będą dopasowywali zakupy do swoich potrzeb/chęci i możliwości finansowych bez względu na nazwę "religii".
    To nie jest łatwa decyzja, jedni ją podejmą inni nie

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 12-08-2018 o 14:42
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    "Twardzi" wyznawcy danej religii będą zawsze kupowali prawdziwe/prawidłowe/jedyne body
    Świadomi użytkownicy będą dopasowywali zakupy do swoich potrzeb/chęci i możliwości finansowych bez względu na nazwę "religii".
    To nie jest łatwa decyzja, jedni ją podejmą inni nie

jp
    Bez sensu jest mieszanie do tego religii, chyba, że wyznawcom najnowocześniejszego systemu brakuje innych argumentów . Mam na myśli zaplecze stojące za danym korpusem. Sony jest tu zdecydowanie najsłabsze.

Pełne uzależnienie

Oczywiście świadomi użytkownicy lustrzanek którzy wiedzą co potrzebują i ich aktualne body w pełni zaspakaja te potrzeby będą zamieniać na ML później. Ale większość z nich to zrobi albo ze względów psychologicznych (ciekawość, ....) albo praktycznych (nowe funkcje, nowe potrzeby,..)

jp
    ja nie dostrzegam nowych funkcji MLa takich które pchnęłyby moją fotografie do przodu, może szybka seria to jest coś co trudno przeskoczyć w lustrzance (ja akurat nie używam) innych magicznych funkcji czy potrzeb po prostu nie widzę.

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    ja nie dostrzegam nowych funkcji MLa takich które pchnęłyby moją fotografie do przodu, może szybka seria to jest coś co trudno przeskoczyć w lustrzance (ja akurat nie używam) innych magicznych funkcji czy potrzeb po prostu nie widzę.
    Musiałbyś popracować trochę w np. różnych/trudnych warunkach z dobrym EVF wtedy byś zobaczył jak to ułatwia i rozszerza możliwości robienia zdjęć.
    Często jest tak że póki nie zobaczysz .....

Auto da się prowadzić bez wspomagania kierownicy, automatycznego hamowania pulsacyjnego, kamerki cofania czy klimatyzacji, to prawda.

jp

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Bez sensu jest mieszanie do tego religii, chyba, że wyznawcom najnowocześniejszego systemu brakuje innych argumentów . Mam na myśli zaplecze stojące za danym korpusem. Sony jest tu zdecydowanie najsłabsze.
    To prawda.

Ale wszystko zależy jak się będą miały istniejące szklarnie do nowych ML FF.
    Z punktu widzenia użytkowników i biznesu firmy mogą się okazać najsłabszym ogniwem.

Jeśli się okaże że "stare" obiektywy przez przejściówki w znaczny sposób ograniczają możliwości ML FF i trzeba kupować nowe obiektywy projektowane dla ML by z tych możliwości korzystać to może być kłopot

Może się np. okazać że podpięcie do ML FF wymaga przejściówki a podpięcie do ML FF innej firmy też wymaga przejściówki ale "tam" jest lepiej/taniej

Zobaczymy ( niedługo ?) co to znaczy sexy bagnet Canona (wg. przedstawiciela firmy)

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 12-08-2018 o 17:27

Pełne uzależnienie

Musiałbyś popracować trochę w np. różnych/trudnych warunkach z dobrym EVF wtedy byś zobaczył jak to ułatwia i rozszerza możliwości robienia zdjęć.
    Często jest tak że póki nie zobaczysz .....

Auto da się prowadzić bez wspomagania kierownicy, automatycznego hamowania pulsacyjnego, kamerki cofania czy klimatyzacji, to prawda.

jp

--- Kolejny post ---

To prawda.

Ale wszystko zależy jak się będą miały istniejące szklarnie do nowych ML FF.
    Z punktu widzenia użytkowników i biznesu firmy mogą się okazać najsłabszym ogniwem.

Jeśli się okaże że "stare" obiektywy przez przejściówki w znaczny sposób ograniczają możliwości ML FF i trzeba kupować nowe obiektywy projektowane dla ML by z tych możliwości korzystać to może być kłopot

Może się np. okazać że podpięcie do ML FF wymaga przejściówki a podpięcie do ML FF innej firmy też wymaga przejściówki ale "tam" jest lepiej/taniej

Zobaczymy ( niedługo ?) co to znaczy sexy bagnet Canona (wg. przedstawiciela firmy)

jp
    często robię zdjęcia w trudnych warunkach i nie widzę żeby wizjer optyczny mnie ograniczał - na zdjęciach z twojej stopki nie widzę trudnych warunków co massz konkretnie ma myśli mgła, jakieś nocne zdjęcia czy jeszcze coś innego? - jakieś inne cudownie funkcje czy tylko EVF?

Pełne uzależnienie

Najistotniejszą funkcją bezluster było uratowanie działów foto kilku firm przed bankructwem. Dla mnie największym problemem współczesnej fotografii nie jest lustro (element dopracowany i niezawodny), tylko wielkie i ciężkie szkła. Tu jest potrzebna rewolucja.

często robię zdjęcia w trudnych warunkach i nie widzę żeby wizjer optyczny mnie ograniczał
    Brak wspomagania kierownicy, brak pulsacyjnych hamulców, brak kamerki cofania, brak klimatyzacji też nie nie ogranicza kierowcy.
    Wielu z nas wiele lat tak jeździło.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 12-08-2018 o 21:41

Strona 22 z 68 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów