Strona 46 z 68 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 678

Wątek: Bezlusterkowce Nikona

Domyślnie Odp: Bezlusterkowce Nikona

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    No i kompletnie się znów z Tobą zgadzam. Wiesz dlaczego? Bo nie mam nic przeciwko ML, co moga poświadczyć osoby którym je poleciłem Nie znoszę i nie akceptuję jedynie sytuacji odwrotnej, gdy ktoś - w dodatku mając mizerne umiejętności czy też czucie fotografii - kupuje ML i oświadcza niczym Mao, że to jedyna słuszna droga, że lustrzanki do muzeum itd. Robi potencjalnym nowym użytkownikom wodę z mózgu, prowadzi krucjatę. Jednym sprawdzi się DSLR przez lata, inni potrzebują ML i każdy ma wolny wybór. Ba, powiem że sam rozważałem głęboko czy nie przejść na ML, bo w moim użytkowaniu, gdy dużo podróżuję, a nawet gdy nie podróżuję, ale muszę dźwigać owe klamoty, ML był dla mnie nadzieją. Był, na wczesnym etapie. Bo jak teraz policzę porównywalne jakościowo rozwiązania pod względem wagi, to jednak wychodzi że DSLR jest lekkim kompakcikiem :-), a jak wielokrotnie pisałem nie mam jeszcze odwagi, żeby wziąć ze sobą body i np. tylko 50mm lub 28mm co rozwiązuje wszystkie problemy i jest w zasadzie kwintesencją fotografii (obojętnie wówczas, czy wezmę 5d i 50 czy Sony a7 i 50mm - bo Nikona z7 z 0,95 nie udźwignę chyba w ogóle )
    No ale Ty jesteś przewrotnym typem ;-) Piszesz, że się nie zgadzasz i właściwie piszesz prawie wszystko to co ja gdzieś już mówiłem ;-)

Poza jednym - tą wagą. Ja tu czuję różnicę tak normalnie i praktycznie chociaż może też dlatego, że mam aps-c i tu jest ona znacząca. W FF A7+fe50/1,8 vs 5D+50/1,8 pomimo, ze przepaści takiej już nie ma to też czuję róznicę. Po kilku miesiącach bez dslr po prostu tak wielki kloc staje się nieergonomiczny a jeszcze niedawno zajadle twierdziłem, że jest jej przykładem ergonomii i wygodne=duże ;-) Generalnie jak biorę dslr po dłuższej przerwie to przeszkadza mi nie tyle długośc i wysokosc body ile grubość/szerokość.

https://www.google.pl/search?q=5d4+v...WR66RyRfUePWM:
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Generalnie jak biorę dslr po dłuższej przerwie to przeszkadza mi nie tyle długośc i wysokosc body ile grubość/szerokość.
    Dla mnie a7 jest za małe. Nie mam jakichś potężnych dłoni, ale generalnie przy a7 czuję się jakbym trzymał zabawkę. Próbowałem, serio, ale się nie przekonam. No i ten wizjer. Może to dlatego, że za dużo patrzę w komputer i mam już awersję do elektronicznego obrazu, ale mimo, żem młodszy od Ciebie, to konserwatystą pozostanę.
    Btw. naprawdę kapitalne masz zdjęcia na stronie flog.pl Gratuluje. No, ale wiadomo - to wszystko canonem robiłeś
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 24-08-2018 o 13:31

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Dla mnie a7 jest za małe. Nie mam jakichś potężnych dłoni, ale generalnie przy a7 czuję się jakbym trzymał zabawkę. Próbowałem, serio, ale się nie przekonam. No i ten wizjer. Może to dlatego, że za dużo patrzę w komputer i mam już awersję do elektronicznego obrazu, ale mimo, żem młodszy od Ciebie, to konserwatystą pozostanę.
    Btw. naprawdę kapitalne masz zdjęcia na stronie flog.pl Gratuluje. No, ale wiadomo - to wszystko canonem robiłeś
    A coś ty tam robił na tym flogu? ;-) Nieaktywny tam już jestem chyba.... Złamałem się i od kilku miesięcy funkcjonuję lekko na fejsie https://www.facebook.com/profile.php?id=100009417311860
    Dzięki
    A ja Canona bardzo lubię

Wracając do tej wielkości to wiesz co, to się nie da porównać w ten sposób, że masz duże dlsr i bierzesz i sprawdzasz jak leży to małe. Nie leży. Podobnie jak ja mam teraz to małe to to duże jak biorę to nie leży. Okazuje się, że ta wielkość w dość szerokim zakresie nie ma znaczenia i po kilku miesiącach obcowania z jedną opcją staje się ona subiektywnie dobrą czy najlepszą. Mnie chcieli wyrzucić z kkm jak tylko kupiłem a6000 - wizjer do d, bateria do d, ergonomia do d. Teraz jak chciałem kupic 80d to tylko wziąłem do ręki i od razu nieeeeee. 6d2 ciut lepiej ale bez szału. To sa kwestie przywyczajenia i zakodowanych zachowań a nie ustawowej wyższości jednego nad drugim. Mnóstwo osób sobie chwali trzymanie tych małych aparatów. Zauważ, że zdecydowana większość ocen i opinii dotyczących uchwytów/ergonomii ml jest wydawana przez osoby na co dzień i od lat fotografujące dslr. Często pro klasy 1d. Jak taki ktoś może wydac pozytywną opinię o trzymaniu nawet a7? Jesli wexmiemy 100 wieloletnich użytkowników ML i damy im do testu 1dx2 to 99 powie, że trzymanie, ergonomia, i gabaryty sa bez sensu a jedne będzie się wahał ;-)

A tak na marginesie ja mam grubaśne paluchy i szerokie dłonie. Aaaaa czy jest tu wątek zegarkowy? Mój najmniejszy zegarek ma średnice 45mm a największy 52. Jeśli ktoś nosi zegarki to będzie czuł temat. Czyli sa raczej spore i łapy mam spore.
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    A tak na marginesie ja mam grubaśne paluchy i szerokie dłonie. Aaaaa czy jest tu wątek zegarkowy? Mój najmniejszy zegarek ma średnice 45mm a największy 52. Jeśli ktoś nosi zegarki to będzie czuł temat. Czyli sa raczej spore i łapy mam spore.
    nie ma wątku zegarkowego na cb (były jakieś próby) ja ostanio kupiłem nurka 42mm (że sie pochwalę) internet bez oglądania wydawało mi się że będzie mały bo łapy tez mam raczej większe niż mniejsze ale jak chwile ponosiłem to uważam że jest bardzo dobrze.

korpusy lubię raczej mniejsze niż większe - mógłbym mieć coś mniejszego niż 6D bez problemu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Hmmmm..
    przejrzałem internet pobieżnie i jakoś tak po forach nikonowych entuzjazmu trudno się dopatrzeć
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    nie ma wątku zegarkowego na cb (były jakieś próby) ja ostanio kupiłem nurka 42mm (że sie pochwalę) internet bez oglądania wydawało mi się że będzie mały bo łapy tez mam raczej większe niż mniejsze ale jak chwile ponosiłem to uważam że jest bardzo dobrze.

korpusy lubię raczej mniejsze niż większe - mógłbym mieć coś mniejszego niż 6D bez problemu
    założyłem Big Daddy Diesla i wygladalo jak bym sobie założył zegar słoneczny na reke
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta

42 to malutki jak dka mnie :-)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    założyłem Big Daddy Diesla i wygladalo jak bym sobie założył zegar słoneczny na reke
    O ten jest duży ;-) Ja poluję teraz na big chief 4463. Jest spory ale jeszcze dla mnie ok

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Hmmmm..
    przejrzałem internet pobieżnie i jakoś tak po forach nikonowych entuzjazmu trudno się dopatrzeć
    Hmmm ja ma wrażenie raczej jakby stypa była.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Hmmmm..
    Porównując te Z-tki z ostatnimi superlustrzankami Nikona, to mam wrażenie/pewność, że to ktoś inny robił. Np. zespół od 1-ki

Pełne uzależnienie

Hmmmm..
    gdyby cena była o połowę mniejsza to pewnie byłby nawet entuzjazm - dla mnie system Z wygląda na całkiem udany

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Obejrzałem filmiki na youtube i nikon zrobił dobrą robotę ( minus to brak 2 slotu ) Poprawił grip w stosunku do sony o mały palec plus ma "chowaną" matrycę podczas zmiany szkła, co jest ukłonem w stronę pro i ma lepszy EVF. Ponadto dwie stałki 35 i 50 mogą przekonać wielu ślubnikaków. Najbardziej rozbawił mnie komentarz jakiegoś funboja sony, który z ulgą odetchną, że NIE MUSI kupować nikona, bo w zasadzie nie jest on lepszy od jego a73 uffff

Strona 46 z 68 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów