wszystko wygląda jak powinno wyglądać - a czego się spodziewasz że ktoś zaprojektuje nowe obiektywwy - po jaki ........ - jak można dospawać kawałek rurki - a ciemy lud to kupi jako nowość - pamiętam jak wchodziły lustra apsc i producenci pisali że będą mniejsze i jaśniejsze obiektywy i nic takiego nie nastąpiło wyprodukowano parę kitów, jakieś ciemne namiastki stałek i uniwersalne zoomy do tłuczenia kasy na naiwnych, jakieś tele pojawiło się bardzo późno i w jakości jak zwykle, własciwie całą innowacyjność można zawrzeć w projekcie 10-22 bez którego nie dałoby się sprzedać apsc tak wielu klientom to był miś co pozwalał uwierzyć że apsc to osobny i kompletny system - nie spodziewaj się małych obiektywów ff do bezlustra a jak będą za lekkie to pewnie ktoś wrzucił w nie za dużo plastikuobiektywy do bezluster ff będą wyglądały i wyglądają (nawet w najwspanialszym i jedynie słusznym systemie) jak obiektywy ff do lustra z dospawaną rurką i to jest cała innowacyjność znaczy ta dospawana rurka
może uwa będzie wyglądać inaczej ale wątpię - mam nadzieję że mój optymizm nie zabija zapału zakupów ML ale jak mawiają u mnie na wsi pesymista to poinformowany optymista
ja potrzebuję coś co działałoby jak Sigma S50A ale ze światlem 1.8 wtedy może bym zmienił S50A na to coś.
a obiektywów co przebijają szaleństwem tego nikkora jest pełno