No widzisz. Szału nie ma a miała być miotła. Mały palec pomimo dużej obudowy wisi a ileż tu było postów jaką to nikon ergonomię zapewni bo się na tym "świetnie" zna ;-), czujniki na matrycy czyli jakość obrazu do bani aw tym tż Nikon jest... tfu tfu jak widac był liderem, jeden slot to już żart, co do rodzaju karty to nigdy takiej nie miałem (może i dobrze), af w tańszej wersji wykastrowany. Ten wizjer to prawdopodobnie nie będzie wyższa półka tylko nieco lepszy itp. itd. Jak na sto lat tradycji to rewelacji nie ma. Aha i ta przejściówka to jest totalny żart. W porównaniu do mojej mc-11 jest dwa razy większa chyba. Sensowność dla standardowo używanych, popularnych szkieł niska. Nikon musi ruszac inżynierów i fabryki do produkcji szkieł do ML i wizja "nowe body + stare szkła" docelowo znika szybciej niż się pojawiła - nowi klienci nie będa opierali się na szkłach dslr i tej przejściówce. Starzy przez jakiś czas ale... nie sądzę aby właściciele FF dslr nikona rzucili sie na ten produkt. Myślisz, że się mylę? Tak więc wg mnie Twoja "ulubiona" firma od tv ze swoją ofertą może spać na razie spokojnie. Ja trzymam teraz kciuki za Canona aby wystawił realną konkurencję, która skopie dupę dotyczasowemu liderowi