Pokaż wyniki od 321 do 330 z 678

Wątek: Bezlusterkowce Nikona

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Bezlusterkowce Nikona

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Dla mnie subiektywnie plusy po obejrzeniu zdjęć:

Nie ma tu nic odkrywczego czy przełomowego. Typowy dobrze skonstruowany aparat podobnie jak inne wyższe modele konkurencji.
    Kurcze, skąd wy to wszystko wiecie? Ze zdjęć? A jeszcze wyżej czytam u innego użytkownika, że Canon będzie miał pewnie gorszy AF. Jaki AF będzie mieć Canon, to mniej więcej wiem, ale o Nikonie zupełnie nic.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Fajnie wygląda i z tym górnym wyświetlaczem, psychologicznym dopieszczaczem

Może się okazać że wyświetlacz ma jakieś sensowne zastosowanie, ale jak na razie to gadżet jeszcze większy niż pixel shift
    Jeśli Nikon dobrze to przemyślał, to ten wyświetlacz mógłby być rewelacją. Dlaczego? W moim Sony zawsze żre prąd matryca i EVF albo LCD. Innej możliwości nie ma. Taki wyświetlacz o góry korpusu mógłby pokazywać aktualne parametry aparatu, a cała reszta mogłaby być wyłączona (!) i nie zużywać prądu (oczywiście nie działałby np. pomiar/drabinka, ale nie o to chodzi). EVF byłby aktywowany czujnikiem, a LCD na życzenie.

I jeszcze na koniec po co Nikon zrobił nowy bagnet:

1. Żeby móc wstawić sensor o innych rozmiarach/proporcjach.
    2. Żeby móc zrobić hiperjasne szkła np. f/0.95.
    3. Żeby móc aktualizować firmware obiektywów bez wysyłania do serwisu.
    4. Żeby móc czytać profile z obiektywów.

Nie twierdzę, że zrealizuje wszystkie pkt od 1-4, ale za to mam nadzieję, że Canon dopisze do nich jeszcze kilka innych wprowadzając ewentualny nowy bagnet.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 22-08-2018 o 14:03

Uprawnienia umieszczania postów