Hmmm uzurpujesz sobie prawo do wybrania części mojego zdania jako podstawy swojej argumentacji. Zrobiłem to samo z Twoimi cytatami- co Ty na to? Dziwna cisza zapadła bo napisałeś głupoty ( biorąc pod uwagę wyjęcie z kontekstu).
Jakoś pomimo tego, że jesteś modem i pozostali dyskutanci punktują mnie przy każdej okazji nie mieli wielkich problemów ze zrozumieniem sensu tego co napisałem. Gdyby to był problem koledzy zjechaliby mnie na muzagę.
AFC jest znacznie gorszy w lv w dslr niż w ml - każdy to wie.
AFS w niektórych nowych modelach dslr dobija do poziomu ml.
Czy jest tu choć ziarno nieprawdy? Nie ma. To są suche fakty. Chcesz dorobić ideologię z czego to wynika to bardzo proszę. Mnie ideologia nie interesuje.
Wiem tyle, że kupuję A6300 i afc w lv działa. Obiekty są śledzone. Wykrywanie oka i twarzy działa. Mam też 11 klatek w lv afc. Kupię a73 czy a7r2 albo a9 albo e-m1 albo g9 i jest podobnie. Kupię lustrzankę i .... nagle to wszystko działa gorzej albo nie działa. To jest różnica dla mnie jako klienta.
Czy to jest przewaga ml nad dslr? Dla mnie zdecydowanie tak. Mam te opcje w ml działające a w dslr mam je działające słabiej albo niedziałające i tyle w temacie. Nie interesuje mnie dlaczego tak jest i jak to wytłumaczyć i czy to jest związane pośrednio czu bezpośrednio z brakiem lustra czy nie bo to nie ma znaczenia dla mnie jako użytkownika. Ma działać i w ml działa jak na razie zdecydowanie lepiej tak więc jest to przewaga urządzenia nazywanego bezlusterkowcem.
Idąc Twoim pokrętnym sposobem rozumowania to lepsze aku w dslr też nie są zaletą tego systemu bo nie są związane z obecnością lustra a wszyscy mówią że to jest zaletą dslr a przecież taka bateria może być również w ml tak jak inne rzeczy z ml mogą być w dslr. Mnie jednak zupełnie nie interesuje dyskusja na temat czy coś mogłoby być czy nie tylko czy jest czy nie ma i to jest kwintesencja mojego stanowiska - jest i działa wtedy to ma znaczenie. Jest i nie działa albo słabo lub nie ma ale może być mnie totalnie nie obchodzi.
Proponuję odnoś się do mojego zdania i jego sensu i możemy dyskutować na temat tego właśnie sensu.
Na tym proponuję zakończyć dyskusję ropoczętą zacytowaniem połowy zdania i nie powtarzać cytatów wyrwanych z kontekstu bo wychodzą bzdury.