Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Zestaw do stocków i otoczenia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Zestaw do stocków i otoczenia

Cytat Zamieszczone przez tom634 Zobacz posta
    Odnośnie stocków miałem na myśli na początek przedmioty w namiocie bezcieniowym, a z czasem (po dodatkowej nauce) także fotografowanie ludzi.
    Ludzi też w namiocie?
    Przecież do tego o czym piszesz wystarczy cokolwiek przyzwoitego.

Bywalec

Jeśli chodzi o ludzi, musiałbym się douczyć - a na to przyjdzie czas. Poczytałem trochę o różnicach 6D vd 6DII i sądzę, że różnica 3kPLN nie jest warta tych różnic i chyba zdecyduję się na zwykły 6D. Do tego chciałbym kupić nowe obiektywy 24-70/2.8 oraz 70-200/2.8 IS, a w przyszłości ze 2 lampy studyjne. Ewentualnie przeglądałem na allegro używane obiektywy, ale obawiam się trafienia nieostrej sztuki.

Dopiero zaczyna

Jak serio chcesz iść w stocki produktowe, to skup się na minimum czterech dobrych lampach po 600w z dobrej klasy modyfikatorami i ogólnie na studiu plus zarządzanie kolorem. Ze sprzętu lepiej się sprawdzi canon 60mm macro + jakis APS-C niż 6d ze 100mm L makro... Wbrew pozorom częściej będziesz potrzebował większą głębię ostrości, niż mniejszą, a to da Ci APS-C, przy takiej samej mocy światła i przysłonie. Żeby nie było pisze to użytkownik 6d ze 100 makro L robiący własnie m.in . fotografie produktową.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów