Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Wątek: [recenzja] SIGMA 135 Art f/1.8 DG HSM + porównanie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: [recenzja] SIGMA 135 Art f/1.8 DG HSM + porównanie

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Panie! Nie ma takiej rury na świecie, której się nie da odetkać!

Ja wkręciłem w EF 100-400L II dwie oprawki po filtrach po wyjęciu z nich szybek plus redukcję gwintową na jeden rozmiar więcej, plus redukcję na normalny rozmiar, aby przedłużyć oprawkę filtra, i móc postawić obiektyw w torbie bez dekla, i bez ryzyka kontaktu soczewki z dnem torby.
    mocne ja normalnie nie muszę mieć sprzętu gotowego natychmiast, a czaple nadal mi spierniczają zanim znajdę się w rozsądnej odległości więc czasu to mam nawet za dużo, żurawie również, jeśli chodzi o 100-400 II to na razie tylko stopkę wymieniłem na taką z mocowaniem arca bo mnie ta dodatkowa płytka na stopce drażniła - niby zdjęcia wychodziły ostre ale ciągle mi się wydawało że coś się rusza

oprawkę od ruskiego filtra bez szkiełka stosowałem w jakimś starym zoomie canona bo mu nic nie wystawało i miałem trudności z przykręceniem redukcji do 77mm (może nawet 2 redukcji nie pamiętam ale było coś na rzeczy) żeby holder od lee założyć - koniec końcow kupiłem 24-105 i mam wszystko na 77mm tak mnie te redukcje zmęczyły
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 13-11-2023 o 15:48
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów