Cytat Zamieszczone przez dariush Zobacz posta
Niestety obawiałem się (i się nie zawiodłem), że otrzymam odpowiedź typu: "zainwestuj w kurs fotografii" , "poszukaj w google" , "użyj wyszukiwarki"
Dziękuję za dobre rady które są zupełności słuszne, ale oczekiwałem innej odpowiedzi.
Jakiej innej, sensownej odpowiedzi oczekiwałeś, jeśli nie napisałeś co potrafisz, jakie masz umiejętności? Treść pytanie sugeruje, że doświadczenie nie jest zbyt duże, stąd porada o kursie.
Ok, bierz 200d z 18-55 STM, to bardzo fajny zestaw na początek, bo ma nową matrycę, a obiektyw (jak na "kity" Canona) też jest całkiem dobry. Niestety po jego zakupie może się okazać, że będziesz musiał dołożyć np. 2000 na obiektyw do produktów, które chcesz fotografować, i kolejny 1000-2000 na oświetlenie, a po wszystkich zakupach i tak nie będziesz zadowolony z efektów, obwiniając "tych na forum", bo doradzili Ci 200d a nie jakiś "profesjonalniejszy" sprzęt.
To nie była porada "poszukaj w google", tylko "poproś kogoś, żeby Ci wytłumaczył czego potrzebujesz", bo na tym poziomie ogólności (do jakichś przedmiotów, filmików i na wakacje) nie da się (odpowiedzialnie) doradzić niczego innego.