Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Canon Eos 200D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon Eos 200D

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    750d/760d nie ma większego sensu już kupować, to takie chwilowe "zapchajdziury" zanim Canon rozkręcił podaż Dual Pixela i matryc z przetwornikami na tym samym chipie. Teraz albo 200d albo 800d.
    A to jest az taka roznica w szybkosci, zeby uzasadnic roznice w cenie?

Pytam serio. Dla mnie AF w 750D (ten LV) to jest Formula 1. No ale moj drugi korpus to 6D, wiec to wrazenie nie dziwi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    A to jest az taka roznica w szybkosci, zeby uzasadnic roznice w cenie?
    Wg mnie warto dopłacić. To nie jest tylko różnica pomiędzy DPAF a Hybrid CMOS III. Ale także spora jeśli chodzi o tradycyjny układ PDAF i wyraźna jeśli chodzi o jakość matrycy (DR! ). Całość przyprawiona nowym DiGiC-iem, co rzutuje na działanie korpusu praktycznie w każdym aspekcie (nowe algorytmy). Nie to, że 750d nie da się robić zdjęć, ale 800d to korpus bardzo odważny jak na Canona

Dopiero zaczyna

Czyli mowa o 800d czy o 200d?

200D i 800D sa tak podobne do siebie jak kiedys 100D i 700D. W 200D i 800D masz ta sama matryce, procesor. Roznica jedynie w fazowym AFie. Tym razem 200D ma rowniez gibany ekranik.
    Mały, prosty, fajny 100D. https://www.flickr.com/photos/andrzejxm/

Coś już napisał

Jak wygląda praca AF w live view pomiędzy 200D, 800D i 80D? Wszystkie oferują Dual Pixel przez co łatwiej filmować?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez draco_krk Zobacz posta
    Jak wygląda praca AF w live view pomiędzy 200D, 800D i 80D? Wszystkie oferują Dual Pixel przez co łatwiej filmować?
    Wszystkie mają tę samą matrycę Dual Pixel, ale implementacja AF jest doskonalsza w 200d/800d/77d (DiGIC 7) niż w 80d (DiGIC 6).

Coś już napisał

Czy jest sens decydować się teraz na zakup 77D/80D, czy lepiej poczekać? Może mamy jakiś cashback na horyzoncie?

Cześć,

Na forum jestem nowy natomiast przeczytałem już pół internetu i chciałbym się Was czegoś doradzić.

Jestem zainteresowany zakupem aparatu Canon 200D ze względu min. na gabaryty. Aparat ma mi służyć do fotografii produktowej w domu lub w magazynie, czasami to nagrania filmiku produktu i wstawienia go na YT oraz do użytku prywatnego (zdjęcia z wakacji itp) Chce kupić nowy sprzęt także używanych nie biorę pod uwagę.
    Mam mętlik w głowie ponieważ jak czytam internet to niektórzy polecają bardziej 750D, inni 600D (chociaż tutaj chyba nowego już nie kupię)

Co moglibyście mi doradzić ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Kurs fotografii produktowej, na którym dowiesz się, co jeszcze będzie Ci potrzebne oprócz aparatu. Na kurs powinien wystarczyć jakikolwiek sprzęt mający manualne ustawienia (nawet stary kompakt wyższej klasy, ze stopką do lampy błyskowej, wartości 100-200zł), oczywiście nie zaszkodzi lustrzanka z podstawowym obiektywem (może być stara, za 200-300zł).
    Jeśli od razu chcesz kupić nowy sprzęt, to odłóż połowę kasy na "inne wydatki" (kurs i dodatkowe wyposażenie), i poszukaj, co uda się kupić za to, co zostało.

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Kurs fotografii produktowej, na którym dowiesz się, co jeszcze będzie Ci potrzebne oprócz aparatu. Na kurs powinien wystarczyć jakikolwiek sprzęt mający manualne ustawienia (nawet stary kompakt wyższej klasy, ze stopką do lampy błyskowej, wartości 100-200zł), oczywiście nie zaszkodzi lustrzanka z podstawowym obiektywem (może być stara, za 200-300zł).
    Jeśli od razu chcesz kupić nowy sprzęt, to odłóż połowę kasy na "inne wydatki" (kurs i dodatkowe wyposażenie), i poszukaj, co uda się kupić za to, co zostało.
    Niestety obawiałem się (i się nie zawiodłem), że otrzymam odpowiedź typu: "zainwestuj w kurs fotografii" , "poszukaj w google" , "użyj wyszukiwarki"
    Dziękuję za dobre rady które są zupełności słuszne, ale oczekiwałem innej odpowiedzi.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów