Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Canon Eos 200D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Canon Eos 200D

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    off-topic
    Dziwnie się to czyta, w kontekście sąsiedniego wątku o 6d mk II - tam większość komentujących już "wie", jak działa AF, "wie" jakie są możliwości aparatu, a tu widać głos rozsądku
    Aparaty przed premierą są beznadziejne, po premierze takie sobie, po roku są OK, po 2 latach od premiery są już bardzo dobre a po 4 latach świetne. Kultowe są po 5 latach

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Czy to oznacza, że będzie koniec świata? Nie wiem jaką przyjąć wobec tego perspektywę.
    juz bylo D30, D60 a potem 30D i 60D, a jeszcze w miedzyczasie Nikon mial D60...

obeszlo sie bez czarnej dziury

Cytat Zamieszczone przez ocean Zobacz posta
    Cena za body ustalona na 2660. Teraz mam dylemat, miałem zamienić 100D na nowszą wersję ale mocno się zastanawiam czy warto. 100D lubił sobie spudłować, szczególnie w pochmurne dni. 200D też ma 9pkt. AF, co prawda ma DP ale jakoś ostrożnie podchodzę do jego nieomylności bo szybkość a celność to dwie różne sprawy. Zaczynam zerkać z pewną nieśmiałością na 750D lub 760D. Cena podobna ale oba mają pewniejszy 19pkt. AF.
    zamienilem 100D na 750D. dobra zmiana. to jest calkiem niedrogi korpus, duzo lepsza matryca i balans ze szkielkami typu 70-300 L.

200D IMHO jak chcesz koniecznie malutkie pod ten nowy 18-55 albo 24 STM.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Aparaty przed premierą są beznadziejne, po premierze takie sobie, po roku są OK, po 2 latach od premiery są już bardzo dobre a po 4 latach świetne. Kultowe są po 5 latach
    chyba bardziej, ze przed premiera takie sobie, dopiero po premierze beznadziejne. ale reszta sie zgadza
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

200D IMHO jak chcesz koniecznie malutkie pod ten nowy 18-55 albo 24 STM.
    Ale jeśli ktoś chce mieć certyfikowaną* najlżejszą lustrzankę na świecie, radziłbym trzymać się z dala od wersji kolorowych. Canon tylko zlecił zważenie i rozpoznanie dla wersji czarnej. Wciąż nie wiadomo ile waży biały więc nie jest potwierdzone że również jest najlżejszy.

*Najlżejsza lustrzanka cyfrowa z matrycą APS-C i odchylanym ekranem. Stwierdzenie dotyczy modelu w kolorze czarnym: około 453 g, pomiar wg standardów testowania stowarzyszenia Camera & Imaging Products Association. Stan na 28 czerwca 2017 r., wg rozpoznania dokonanego przez firmę Canon, Inc.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Myślałem, że 100D to jednorazowa akcja. Będą iść z tymi numerkami to się zapętlą ze starą 3 cyfrową serią Canona

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

j

zamienilem 100D na 750D. dobra zmiana.
    dlaczego zmieniłeś? mi cały czas chodzi po głowie coś małego...
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    dlaczego zmieniłeś? mi cały czas chodzi po głowie coś małego...
    Zamienilem 100D i zestaw Fuji XE1/18-55/50-230/35f2 na 750D/18-55/55-250/10-18

Powod 1: gibany ekranik, duzo lepszy AF, lepsza matryca w cropowym body do plecaka landszaftowego obok 6D

Powod 2: mniejszy i duzo lzejszy od 6D zestaw APSC w podroz, w cenie niewiele wyzszej niz brakujacy mi obiektyw Fuji (10-24). I przy tym z canonowskimi kolorami. Nie ze lepsze od Fuji, ale jednak 12 lat przyzwyczajen swoje robi

Dopiero zaczyna

Odczuwasz jakieś braki względem fuji?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Powod 1: gibany ekranik, duzo lepszy AF, lepsza matryca w cropowym body do plecaka landszaftowego obok 6D
    Wygląda na to że w przypadku 200D przynajmniej dwa te powody znikną .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez marcin90 Zobacz posta
    Odczuwasz jakieś braki względem fuji?
    Fuji 18-55 jest lepszym obiektywem niz Canon 18-55. mechanicznie i pod wzgledem mikrokontrastu. chcialbym taki obiektyw do 750D.

poza tym ciezko mowic o jakims odczuwaniu brakow. decyzja nie byla spontaniczna tylko dobrze przemyslana, wiec wiedzialem co zyskam i z czego bede musial zrezygnowac.

to co mi sie bardziej podobalo w Fuji to ogolna jakosc mechaniczna i kultura pracy. domyslne kolory Fuji (Provia) tez sa przesliczne i przy zdjeciach ludzi bardziej mi sie podobaja niz standardowe kolory Canona.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wygląda na to że w przypadku 200D przynajmniej dwa te powody znikną .
    w sumie wszystkie trzy, ten AF tez bedzie lepszy. nie zmieni sie relatywnie maly uchwyt co 750D duzo lepiej balansuje z 70-300 L...
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Zamienilem 100D i zestaw Fuji XE1/18-55/50-230/35f2 na 750D/18-55/55-250/10-18

Powod 2: mniejszy i duzo lzejszy od 6D zestaw APSC w podroz, w cenie niewiele wyzszej niz brakujacy mi obiektyw Fuji (10-24). I przy tym z canonowskimi kolorami. Nie ze lepsze od Fuji, ale jednak 12 lat przyzwyczajen swoje robi
    Hehe widzę że podążam podobnym tropem. W chwili obecnej mam 100D i X-E1 :-) Pierwszy był Fuji i po pierwszych zachwytach nad kolorkami doszedłem do wniosku że jednak Canon daje WB nie do pobicia. Szczególnie 100D jest w tym naprawdę rewelacyjny na AWB. Natomiast jeśli chodzi o AF to masz chyba na myśli szybkość a nie celność? Fuji jest wolny jak ślimak ale jak już złapie ostrość to nie ma bata - jest ostre. Canon za to mi potwierdzi i często d... z tego. Rok temu wszedłem na Rysy i miałem dwa najważniejsze zdjęcia z tamtego miejsca do wyrzucenia. W tym roku znowu mam zamiar tam wejść ale z innym Canonem. Gdyby nie AF to 100D miałby u mnie dożywocie. W pogodne dni jest dobry, ale jak tylko przyjdą chmury i brakuje kontrastu to jest loteria. Robię portret na molo w Międzyzdrojach a on mi ustawia ostrość na białym hotelu daleko w tle. Kurde słabo trochę...

Ps. Szkła do Fuji rewelacja, nawet 16-50 jest nie do pobicia. Za Canonem przemawia też dobry soft do obróbki rawów.
    Ostatnio edytowane przez ocean ; 01-07-2017 o 15:50

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów