Cytat Zamieszczone przez saxjas Zobacz posta
Po kilkunastu latach użytkowania 5d classic przymierzam się do zakupu kolejnego aparatu FF. W ciemnych pomieszczeniach przydałoby się większe iso niż w moim 5d. Zastanawiam się na 6d mark II ale nurtują mnie głównie: braku joysticka i ograniczone krycie wizjera. Po testach też mam wątpliwości i niedosyt "dbałości" o klienta. Mam wrażenie, że konkurencja zaoferowała korzystniejszy produkt d750. Dlatego też myślałem o zakupie nikona d750 lub całkowitego pożegnania z lustrzanką na rzecz bezlusterkowca. Możecie mi podpowiedzieć jak wygląda użytkowanie 6d mII pod kątem braku joysticka i ograniczonego krycie? Wszelkie inne sugestie też rozważę.
Krycie wizjera to 98% w 6D2. Czy faktycznie to duża strata? Ja tego nie zauważyłem mając 6D2 przez kilka tygodni. Jeśli potrzebujesz coś faktycznie porządnego, chcesz mieć joya i masz dużo obiektywów Canona to leć po 5D4. A jak nie jest dla ciebie problemem mazianie po ekranie zamiast joysticka i nie przeszkadza jeden slot na kartę pamięci to EOS R jest dobrą propozycją.