Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
Od ponad miesiąca używam 6D MKII razem z 6D MKI, w tym czasie trafił się jeden ślub i po nim stwierdziłem, że sprzedaję MKI i dokupuję drugą sztukę MKII.

Szybkość i jeszcze raz szybkość na korzyść MKII zdecydowanie i do tego gibany ekran z fajnymi funkcjami.

Na ślubie pod 6D MKII miałem podpiętą Simgę 35mm, czyli typowo pod repo i jest naprawdę dobrze, Sigma 85mm była podpięta pod 6D MKI i oczywiście dawała radę, ale po tym co zobaczyłem w nowszym modelu to przepaść.
U mnie sigma 35 jeśli chodzi o af działa bardzo sprawnie bez względu na warunki oświetleniowe. Nawet używam bocznych punktów af zastanawiam się, czy nie dokupić docka. Podobno aktualizacja firmware jeszcze to poprawia. Niestety gorzej jest z moimi ulubionymi, małymi USM-kami 28, 50, 85. Parę dni temu wyznaczyłem im dokładniej korekty MA. Zobaczę na ile to pomoże. Przy tych nowych, ostrych obiektywach Af chyba ma łatwiej. Szkoda, że te nowe sigmy art są takie ciężkie. C50 1.4 - 290g vs. S50 1.4 - 815g od lat marzę o odnowieniu kompaktowych stałek f1.8-f2, ale raczej się nie doczekam.