Sęk w tym, że punkty wybierane były tam gdzie chciałem, więc bie powinno być różnicy czy ustawię je ręcznie.
Sęk w tym, że punkty wybierane były tam gdzie chciałem, więc bie powinno być różnicy czy ustawię je ręcznie.
A to czasami nie jest tak, że po wyostrzeniu (mniej-więcej tam gdzie chciałeś)świeci się kilka tych punktów np. 3. W takim wypadku one niekoniecznie są w jednej płaszczyźnie ostrości. Może aparat wybiera jakąś średnią, albo punkt najbliższy? Nie chcę się tu "mądrzyć". Po prostu dla mnie ten tryb był zawsze zawodny przy jasnych stałkach,choć przy zoomach typu f4 już całkiem OK.
Miłego dniamoja www
Po 3-4 dniach od zakupu, jestem zabujany w tym aparacie. To o czym piszą wieczni malkontenci (którzy dosyć często nie mieli nawet tego aparatu w rękach) na temat tej puszki, miałem i mam to gdzieś (tak delikatnie mówiąc).
Jedyna chyba rzecz która mnie czasami irytuje, to to, że przy dotykowym ekranie czasami nosem wybieram jakąś opcję przez co kiedyś mogę coś niechcący zmienić.
Mam wersję MK I na stanie, i się zastanawiam czy nie sprzedać i nie przejść na obie sztuki MK II.
Kapitalna sprawa w MK II, to wyświetlanie w wizjerze informacji np. o formacie w jakim pstrykamy, albo poziomica. Fajnie są wygaszone, ale na tyle że są czytelne. Super sprawa. Ogólnie póki co jestem mega zadowolony z zakupu.
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
No, ale przecież żeby ekran był aktywny najpierw trzeba wcisnąć np. guzik "Q", "info", przeglądanie zdjęć itp. a tego nie robimy raczej przypadkowo - piszę o tym żeby osoby nie posiadające tego aparatu nie pomyślały, że przy korzystaniu z wizjera zawsze coś tam nosem przestawimy![]()
Miłego dniamoja www
Witam. Mam problem z moim 6d mk II. Otóż autofokus często się myli przy środkowym punkcie i zdjęcia są nieostre. Obiektyw miałem kalibrowany do aparatu. Nieruchome obiekty (martwe przedmioty) wychodzą ostro. Najgorzej jest przy fotografowaniu ludzi. Mimo, że stoją to i tak AF robi co chce. Nadmieniam, że stabilizacja jest włączona a czasy naświetlania krótkie. Czy ktoś mógłby mi coś doradzić.
Poprosimy o więcej informacji. Np. model obiektywu i przykładowe zdjęcia.
Jak używasz krótkich czasów, to wyłącz stabilizację i wykonaj test.
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Był Canon 6DII + 35IS + 85 1.8 + 70-200
Jest Nikon D810 + D750 + 24, 50, 70-210.