Strona 90 z 133 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Żeby podsumować dla ewentualnych czytelników. Z czysto fotograficznego podejścia puszka spełni oczekiwania większości użytkowników. Z punktu widzenia tzw "sprzętowców" korpus lekko odstaje od możliwości oferowanych przez konkurencje. Przykre jest to, że Canon zrobił to celowo. Oczywiście mam na myśli matrycę. Pierwsza firma, która specjalnie ogranicza możliwości matrycy (nie mam na myśli ilości pikseli) po to żeby fotografowie kupowali droższą puszkę. Szkoda, że droższa puszka ma problemy techniczne. Do tej pory śmiano się z Nikona, a teraz 5DmkIV psuje się w środku wesela. Na szczęście Canon dementuje plotki
    Ostatnio edytowane przez rzep ; 14-10-2017 o 18:31
    C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

^^ Jak Cię to pocieszy to 1dx też miały czasem problemy z zasilaniem i padały...

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez rzep Zobacz posta
    Żeby podsumować dla ewentualnych czytelników. Z czysto fotograficznego podejścia puszka spełni oczekiwania większości użytkowników. Z punktu widzenia tzw "sprzętowców" korpus lekko odstaje od możliwości oferowanych przez konkurencje. Przykre jest to, że Canon zrobił to celowo. Oczywiście mam na myśli matrycę. Pierwsza firma, która specjalnie ogranicza możliwości matrycy (nie mam na myśli ilości pikseli) po to żeby fotografowie kupowali droższą puszkę. Szkoda, że droższa puszka ma problemy techniczne. Do tej pory śmiano się z Nikona, a teraz 5DmkIV psuje się w środku wesela. Na szczęście Canon dementuje plotki
    Nie z punktu widzenie "sprzętowców", tylko ludzi zajmujących się pewnymi dziedzinami fotografii np. fotografia krajobrazu/miejska, gdzie ze względu na kształt kadrów nie można zastosować filtrów połówkowych. Dodatkowo większy DR można kreatywnie wykorzystać. Ale w większości się zgadzam :P

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Nie z punktu widzenie "sprzętowców", tylko ludzi zajmujących się pewnymi dziedzinami fotografii np. fotografia krajobrazu/miejska, gdzie ze względu na kształt kadrów nie można zastosować filtrów połówkowych. Dodatkowo większy DR można kreatywnie wykorzystać. Ale w większości się zgadzam :P
    Canon z 6d2 nie usunął przesuwania ekspozycji - po to ona powstała aby mieć gigantyczny DR w scenach malodynamicznych.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Canon z 6d2 nie usunął przesuwania ekspozycji - po to ona powstała aby mieć gigantyczny DR w scenach malodynamicznych.
    Masz na myśli bracketing (AEB)? No faktycznie łaskawcy nie wycieli tego ficzeru który to już był chyba nawet w 300D

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Masz na myśli bracketing (AEB)? No faktycznie łaskawcy nie wycieli tego ficzeru który to już był chyba nawet w 300D
    Tak mam na myśli bracketing.

Uzależniony

Ale bracketing, podobnie jak filtry połówkowe, czy równoważenie ekspozycji za pomocą flash to są sposoby rozwiązywania tego samego problemu, tylko w inny sposób. Te metody są skuteczne i da się rozwiązać dzięki nim wiele problemów, ale też mają swoje ograniczenia. Wymagają pewnych określonych warunków. Ciężko jest stosować AEB podczas fotografii sportowej. Z kolei filtry, lampy błyskowe to też dodatkowe koszty i mniejsza wygoda.

Napisałeś o fotografii krajoznawczej i miejskiej gdzie nie da się użyć filtrów połówkowych więc napisałem, że AEB to rozwiązanie tego problemu. 6d2 do fotografii sportowej to chyba nie jest najlepsza puszka...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez rzep Zobacz posta
    Przykre jest to, że Canon zrobił to celowo. Oczywiście mam na myśli matrycę. Pierwsza firma, która specjalnie ogranicza możliwości matrycy (...).
    Podaj źródło tych informacji, bom ciekaw.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Napisałeś o fotografii krajoznawczej i miejskiej gdzie nie da się użyć filtrów połówkowych więc napisałem, że AEB to rozwiązanie tego problemu. 6d2 do fotografii sportowej to chyba nie jest najlepsza puszka...
    Ok, teraz rozumiem. W 98,9% zgoda.

Strona 90 z 133 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów